Home > #Hoofdnieuws > Denis Dupont: “Een verrijkend weekend”

Denis Dupont: “Een verrijkend weekend”

Voor de eerste keer in zijn jonge carrière mocht Denis Dupont proeven van de ‘Groene Hel’, ter gelegenheid van de Duitse manche van de FIA WTCR. Op de Nordschleife trok de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS meer dan behoorlijk uit de slag.

Zelfs voor ervaren piloten is het een uitdaging om de 25,378 km lange Nürburgring onder de knie te krijgen. Voor een jonge kerel die welgeteld zes ronden op het beruchte circuit heeft afgelegd, is dat nog zacht uitgedrukt.

Toch wist Denis Dupont tijdens deze derde meeting van het wereldkampioenschap voor toerwagens beslag te leggen op twee twaalfde plaatsen en werd hij zelfs een keer elfde.“Ik denk dat het in zijn geheel genomen een positief resultaat is”, vat onze landgenoot samen.

“Hoewel ik op deze omloop heel weinig referentiepunten had, wist ik tijdens de kwalificaties voor de eerste race toch de zestiende tijd neer te zetten. In de wedstrijd zelf klom ik op naar de twaalfde plek. De hele meeting lang heb ik weinig fouten gemaakt en nogal wat van mijn concurrenten ingehaald. In de tweede race vertrok ik als 21ste, om uiteindelijk op de elfde plek beslag te leggen. Ik denk dat we tijdens dit Duitse weekend een stap voorwaarts hebben gezet. Maar goed ook, want we hebben geen tijd om te lanterfanten. Volgende week zijn we al aan de slag in Zandvoort, een van de weinige circuits van het kampioenschap die ik goed ken.”

(persbericht)

You may also like
BRC 2023: geen Porsche meer voor Cherain gezien aanpassing reglement
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters
FIA Hill Climb Masters 2021: België schitterend derde in de Nations Cup in Braga