Home > Circuit > In een notendop: kwalificatie WTCR en vrije training 24 Uur Nürburgring

In een notendop: kwalificatie WTCR en vrije training 24 Uur Nürburgring

  • De #35 Gtronix Renault RS01 (Schmidtmann-Heiko-Wittmer) zette met 8’26.703 de snelste chrono neer tijdens de vrije training van de 24 Uur van de Nürburgring. Volgen doet de #12 Manthey Porsche 911 GT3 R van Klohs-Kern-Olsen met een tijd van 8’27.852. De #99 Rowe BMW M6 GT3 (Sims-Krohn-De Philippi) vervolledigt de top drie met bijna een volledige seconde verschil met de Porsche.
  • De snelste Belg was Maxime Martin (samen met Thiim en Sorenson) met de #7 Aston Martin Vantage GT3. Het trio reed de vijfde tijd. #17 KÜS Porsche van André Lotterer was zevende snelste. De andere Belgen zijn verder in het klassement te vinden.
  • Thed Björk start de eerste race in WTCR op de Nürburgring vanaf de pole positie. Hij versloeg zijn teamgenoot met de YMR Hyundai i30 N TCR met slechts 0,079 seconden. Norbert Michelisz start vanaf de derde plaats met de BRC Hyundai. Benjamin Lessennes start vanaf de tiende plaats met zijn Boutsen Ginion Honda Civic, Frédéric Vervisch en Denis Dupont starten respectievelijk vanaf plaats vijftien en zestien.

Foto © WTCR

You may also like
Ring 24: de 49ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring in beeld
Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring
Ring 24: #98 ROWE racing aan de leiding
Ring 24: sprintrace van start