Home > #Hoofdnieuws > Ward Sluys en Bas Schouten grijpen net naast podium in GT4 Brands Hatch

Ward Sluys en Bas Schouten grijpen net naast podium in GT4 Brands Hatch

De #55 HHC Ginetta (Tregurtha-Middleton) heeft ook de tweede race van de GT4 European Series in Brands Hatch gewonnen. Het was een gevecht om de eerste plaats tussen de Ginetta en de #31 SRT Mercedes van Ward Sluys en Bas Schouten, die vanaf de vierde plaats startte. Uiteindelijk kwam Ward Sluys ook als vierde over de meet.

De SRT Mercedes van onze landgenoot en zijn Nederlandse teamgenoot startte vanaf plaats vier, maar maakte bij het begin van de race onmiddellijk twee plaatsen goed. Kort daarna ging Bas Schouten voorbij de leidende #55 Ginetta. De twee speelden haasje over en ook de #1 MDM BMW (Knap-Koebolt), die uiteindelijk tweede werd, deed mee. Een minuut voor het einde reed de rode #2 Leipert Mercedes (Pareras-Paverud) Sluys nog voorbij. Uiteindelijk was een vierde plaats het verdict na een sterke race van het Belgisch-Nederlandse duo.

Beste Belg was dus Ward Sluys, naast de Nederlander Bas Schouten. Tweede Belg in de uitslag werd Stéphane Lémeret met de #37 3Y BMW, als dertiende algemeen. Jamie Vandenbalck werd de derde Belg in de uitslag, met de #38 3Y BMW als zeventiende algemeen.

Foto © Joel Vanderzijpen

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: namiddag in Imola
In een notendop: TCR Europe, DTM Trophy, GT4 European Series
In een notendop: GT en TCR