Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux wikt en weegt na bewogen weekend

Porsche Cup Benelux wikt en weegt na bewogen weekend

Zoals we eerder al melden, is de tweede race van de Franse en Benelux Porsche Cup een wat vreemd schouwspel geworden. Alle betrokkenen waren het eens over één zaak: in een mooi kampioenschap zijn er een aantal gebeurd die eigenlijk niet kunnen.

Ze is bijzonder gedreven om ‘haar’ kampioenschap te verdedigen, maar nu kon er bij seriesmanager Severine Ulenaers moeilijk een glimlach af: “Dit weekend is een zeer mooi autosportweekend, met voor ons een behoorlijk prijskaartje, maar na deze meeting kan ik niet helemaal tevreden zijn. De wedstrijdleiding, in handen van de federatie en de organisatie van de meeting is volgens mij op bepaalde vlakken in gebreke gebleven en dat resulteerde in: één weinig echte racetijd, twee in een manier van rijden die de onze niet is en drie in een vreemd einde van de tweede race. We werken heel hard om alles te doen om onze klanten, de rijders en de teams ter wille te zijn en zullen dit grondig doornemen voor de volgende race in Zandvoort. We gaan een briefing geven voor de rijders om bijvoorbeeld te hameren op het respect voor de witte lijnen. Wat het einde van de race betreft, in ons reglement staat inderdaad dat het einde van de race de zwart-wit geblokte vlag is, terwijl daar ook moet staan als de racetijd verlopen is, net zoals dat het geval is in de FIA-reglementen.

Geen stock car…

Patric Derdaele (Belgium Racing), één van de vaste waarden in het kampioenschap, zag ook dat het niet helemaal goed zat: “Kijk, de wagen van Porsche is een topproduct, de technische keuring gebeurt zeer professioneel, maar de sportieve leiding, wie het ook moge zijn, moet beter. Dit is Porsche Cup, geen stockcar racen. Niemand heeft er baat bij dat er ieder weekend veel schade gereden wordt. Wat baat het dat iemand echt brutaal begint te rijden, zoals hier Güven tegen Glenn? Ik denk dat we zo snel mogelijk moeten trachten, alles weer ‘netjes’ te krijgen. En uiteraard willen wij ook dat witte lijnen gelden voor alle deelnemers, niet alleen voor de rijders uit de Benelux serie.. Maar goed, een goed gesprek met alle betrokkenen kan al een eerste goede stap zijn.”

Xavier Maassen, regerend kampioen, zat op dezelfde golflengte, “maar ik zou graag nog een aantal details beter zien, zoals de organisatie van het podium enz.

Güven voor Maassen na Spa

Melden we nog dat in de Benelux klasse A Xavier Maassen won voor Ayhancan Güven en Max Van Splunteren, terwijl in ‘B’ de zege naar Menno Van De Grijspaarde ging, voor Pierre Piron en Roger Grouwels. In het algemene kampioenschap leidt Güven voor Maassen. De volgende wedstrijd vindt over twee weken in Zandvoort plaats.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede