Home > Rally > Divers > Tour European Rally gaat van start

Tour European Rally gaat van start

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Beschouw het als een “alternatief” Europees kampioenschap. De Tour European Rally verenigde twee jaar geleden een aantal organisaties die buiten het FIA EK Rally stapten, waaronder ook Ieper. Het komende weekend gaat het kampioenschap opnieuw van start. Net als vorig seizoen terug met de Transilvania Rally als opener.

Noodzakelijk? Onnodig? Een bijkomende versnippering van het rallylandschap? Hoedanook, deelnemers waren zeer enthousiast en een aantal “zware jongens” kozen dit jaar resoluut opnieuw voor het TER. De Roemeense publiekslieveling Simone Tempestini bijvoorbeeld. Of het Italiaanse zwaargewicht Giandomenico Basso. Verder regerend Roemeens kampioen Bogdan Marisca, en Dan Girtofan, officiële rijder voor Skoda Roemenië en oudgediende Valentin Porcisteanu…

Cluj-Napoca

De TER belooft deelnemers vooral veel “media coverage” en veel “air time”, maar ook “verbazende locaties”. En daar is het hem toch een beetje om te doen voor velen. “In een onbekende omgeving aankomen en dan meedraaien met lokale specialisten, dat is een heel andere uitdaging dan rondjes draaien om de kerktoren in België“, verklaarde Bernd Casier (vorig jaar runner-up in de TER) aan het begin van zijn seizoen in 2017. En de Transilvania Rally opent het jaar dan ook sterk in één van de mooiste regio’s van Roemenië. Het rallycentrum ligt in Cluj-Napoca, middenin het prachtige, bosrijke Transilvanië, aan de uitlopers van de Karpaten. Het is moeilijk om een meer “natuurlijker” rallyparcours te vinden dan de smalle Roemeense wegen die op en af de heuvelruggen lopen!

Wagemans voor TER2 titel

Aan de start in Cluj tien R5 wagens en een vijftiental Mitsubishi Lancer Evo in diverse smaken (met vooral Evo X). Voorlopig ook twee Belgen aan de start: Filip Pyck met Peter Dehouck op de Mitsubishi Lancer Evo IX, en Joachim Wagemans, met de ervaren Francois Geerlandt op de Peugeot 208 R2. Vooral Wagemans heeft zich een echt doel gesteld voor 2018: hij wil de TER2 kampioen worden want dan wenkt hem een rally naar keuze op een R5. Denkt u nu ook spontaan aan Ieper?

Vrijdag 4 mei gaat de Transilvania van start met een avondlus die start om 16u43, de rally eindigt op zaterdagavond na vijftien klassementsproeven en hopelijk hebben we u dan enige Belgische glorie te melden.

(foto: rallytransilvania.ro)

 

KALENDER 2018 TER
04-05/05 Transilvania Rally (Roemenië)
17-20/05  Rallye Antibes Côte d’Azur (Frankrijk
21-23/06  Renties Ypres Rally (België)
02-04/08 Rali Vinho da Madeira (Portugal)
08-09/09 Rally d’Abruzzo (Italië)
18-20/10 Rallye Internationale du Valais (Zwitserland)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
TER: Tegenslag voor Wagemans in Rally Antibes
TER: geen Rally Valli Cuneesi
BRC: Omloop volgt Ieper in TER
Junior BRC: Joachim Wagemans onverhoopt winnaar in TAC Rally