Home > VAS > Rallysprint > Monteberg met 164 rijders aan de start!

Monteberg met 164 rijders aan de start!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Rallysprint van de Monteberg was lange tijd een klassieker in de regionale rallysport in West-Vlaanderen, waarvan de faam zich tot ver buiten de landsgrenzen verspreidde. Na meer dan veertig edities als rallysprint, kreeg het evenement vorig jaar een upgrade. Het werd de “Short Rally van de Monteberg”.

Naast de klassieke proef op de Monteberg, kwam er een tweede klassementsproef, Busseboom. Op zondag wordt er dus vier keer de proef op de Monteberg (10,76 km) afgewerkt en driemaal de proef Busseboom (8,47 km). De Short Rally noteert dus 68,45 km tegen de chrono.

De inschrijvingslijst sloot af op 164 deelnemers. Daaronder een paar leuke experimenten, zoals Bram Fonteyne, die voor één keer copiloot is van Isidoor Espeel en eens wil proeven van het kunnen van een “moderne” R2 wagen. Bij die R2 wagens, die in klasse 3F de dienst zullen uitmaken, tellen we Jo Muylle en de Opel Adam R2 bij de kanshebbers in zijn categorie. Klasse 3H zal zoals vanouds het spektakel verzorgen, met een sliert aan BMW E36, zoals de exemplaren van Deprez, Gellinck, Taillieu, Dumortier enz…

Naar een duel Vanneste – Dolfen?

Richten we onze aandacht even naar de kanshebbers op de algemene zege en dan komen we uiteraard bij het zwaardere materiaal. Topper Davy Vanneste met de Fiesta R5 Evo. En Steven Dolfen en de Citroën DS3 R5 bij voorbeeld. Dolfen kent de streek goed, de DS3 R5 is snel. En dan wordt het zaak het geheel op de baan te houden uiteraard. Piet Van Hoof is de andere zegekandidaat die er met kop en schouders bovenuit steekt. Met de Mitsubishi Lancer Evo IV. Maar laat u niet beetnemen door de “oude” typeaanduiding. Het betreft de voormalige wagen van wereldkampioen Makinen, in full groep A versie! Menig rijder met nominaal moderner materiaal beet hierop zijn tanden al stuk. Of de Porsche’s van Delplace, Claudie Tanghe en Bruneel enig weerwerk kunnen bieden zal vooral van de weersomstandigheden afhangen. Maar normaal gezien mogen we hen aanduiden als podium-materiaal.

Bij de andere podiumaspiranten mogen we de vloot aan Lancer Evo X rekenen zoals de exemplaren van Sander Van Hoof, Steve Becaert, Hein Jonkers (met de Evo 6) en uiteraard Bert Coene!

Regionaal troef!

Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de Oldtimers van de Divisie 4, met een pak Escorts, Porsches, Kadetts en ook de leuke Fiat 124 Spider van Dirk Vermeersch en de originele Triumph TR7 van Kevin Vanmassenhove. En de Youngtimers van de Divisie 5 met de BMW M3’s van Vermeulen en Merlevede tegen de Sierra Cosworths van Vermeirsch en Stouf. En ook de Divisie 1-2 zal felbevochten worden, getuige de 36 inschrijvingen in de klasse 2… De moeite om eens te volgen want vergeet niet dat de “Monteberg”in de eerste plaats een regionale rally is en dat het belang in de eerste plaats ligt op het verwerven van punten voor het VAS regionale kampioenschap!

Het wedstrijdcentrum is ondertussen verhuisd van Dranouter naar Westouter, waar het is ondergebracht in zaal “Corneblomme” (Poperingestraat 4 te Westouter). Na de administratieve en technische keuring op zaterdag, tevens de dag van de verkenningen, begint het serieuze werk zondag 6 mei vanaf 8u30.

 

(vas)

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50