Home > Circuit > Sappige buit voor Berg-Engelen en hun Domec

Sappige buit voor Berg-Engelen en hun Domec

De Hundred Series by BGDC 2018 heeft dit weekend zijn tweede afspraak van het seizoen afgewerkt op het prachtige circuit van Dijon-Prénois. Een twintigtal bolides waagden zich er aan 300 minuten raceplezier op een legendarisch circuit dat vroeger het decor vormde voor het mooiste duel uit de Formule 1, in 1979 tussen René Arnoux en Gilles Villeneuve.

De confrontaties tussen de concurrenten vertoonden gelukkig minder haantjesgedrag in de Belgische competitie, en het uitstapje naar Bourgogne stond de befaamde #007 RXC Domec van Alain Berg en Patrick Engelen toe om hun goede start van het seizoen te bevestigen. Als enige wagen in de vierde klasse (Division 4, D4), behaalde de kleine proto de polepositie voor het de debatten voerde en drong de wagen binnen in het algemene klassement gedurende de volledige vijf uren van de race. Na enkele mechanische aanpassingen deze winter, behaalt de wagen de gewenste resultaten, en het ziet er niet naar uit dat het hierbij stopt. Nochtans was de Domec vroeger gekend voor haar fragiliteit…

VDS Racing Adventures domineert in D3

 Zoals tijdens de race in Spa-Francorchamps, sloeg de #58 VDS Racing Adventures MARC Focus V8 van Raphaël van der Straten en Thierry de Latre du Bosqueau opnieuw toe in de derde klasse (D3). De bolide finishte comfortabel voor de #71 Porsche 997 GT3 Cup S van het Franse team Almeras, bestuurd door het trio Martinet-Blugeon-Tremblay, dat zilver pakte nadat het kampte met problemen aan de versnellingsbak. Ook de spectaculaire #10 Renault Mégane Trophy, met de Asnong-Divoy-Frère aan boord, had last van wat kinderziektes. Zij vervolledigden het podium in de Division 3.

DRM Motorsport in D2

De laureaten in de Division 2 van de Spa 400, de broers Benoît en François Semoulin, gelinkt aan Geoffrey Heyninck, kenden een verstoord weekend in Bourgogne. #226 Semspeed Peugeot 308 Racing Cup was het slachtoffer van een kapotte aandrijving tijdens de race, waardoor de wagen uit de top drie terugviel. Daar profiteerde de andere 308 Racing Cup van, de #2 van DRM Motorsport van de jongeling Gilles Smits, die voor de eerste keer op dit niveau meedoet, en van Pierre Dupont, die de zege in Dijon-Prénois boekte… De wedstrijd werd beslist in de eindspurt, want de #188 Peugeot RCZ Cup van Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot eindigde op… 2,7 seconden van de winnaar! Indrukwekkend! Het is de andere RCZ Cup, de #288 van Damien Dussoul en Philippe Hortulanus, die het podium vervolledigt van de klasse.

Slachtpartij in D1

In de eerste klasse (D1), diende de Dijon 300 als synoniem voor een ware slachtpartij. De laureaten in Spa, de #24 Porsche Boxster van Beeckman-Neutelers-Denis, viel het hele weekend lang ten prooi aan problemen met de versnellingsbak, die de wagen uiteindelijk tot een opgave forceerde. Dat was ook het geval voor de #37 Renault Clio Cup van Deger-Jeukenne-Debroux, die het slachtoffer was van motorpech, en de #110 van Breulet-Branne-Boeykens, met een kapotte koppeling. Ook de #88 Suzuki Baleno van Petralia-Nopère kende een moeilijk koersverloop. De Suzuki had last met de waterpomp van de wagen.

In die omstandigheden en na de snelle exit in de Spa 400, was de #777 Vauxhall Astra Coupé van Ménage-Kasters uit op een revanche. Helaas is dat buiten een aanrijding met een concurrent gerekend in het begin van de race. De wagen finishte op vijf rondes van de winnaar… Het trio Simon-Zahnen-Charlier was reeds zeer aanwezig in de Belgische Ardennen, en deze keer brengen ze de zege ook thuis. Dat staat de amazone van BGDC, Angélique Charlier, toe om het hoogste schavotje te bekleden in de D1! De #777 Vauxhall van Ménage-Kasters troost zich met een tweede plaats, en de laatste podiumplaats was voor… de laureaten in de Classe A (1600cc): de #5 Honda Civic van Deridder-Baudart-Van Belle, die kon profiteren van de batterijproblemen van de #48 Honda Civic van Van Mechelen-Habran-Businaro. Die wagen domineerde in haar klasse, maar dertig minuten voor het einde viel de Civic uit. De #69 Renault Clio Cup van Van Kuyk-Leten mag de bronzen medaille mee naar huis nemen in haar eerste vertoning in deze categorie.

Het podium van de B-klasse heeft de #6 Honda Civic van de Navric-De Laet-Van Billoen op de hoogste ereplaats. De #6 was de betere van de #53 Honda Civic en de #510 Renault Clio Cup van Vernaillen-Franken-Duthoit.

De Franse rondreis van de Hundred Series by BGDC 2018 gaat verder over drie maanden, deze keer aan de kust van la Nièvre op het circuit van Magny-Cours. Dat circuit deed vroeger dienst als decor van de Grand Prix van Frankrijk, in een heel ver verleden…

(persbericht)

You may also like
BGDC: PG Motorsport met één of twee wagens
BGDC: het seizoen is feestelijk afgesloten
BGDC: en dit zijn de kampioenen
Terlaemen 200: Verbeke-Smets en Ménage-Katsers winnaars van een afvallingswedstrijd!