Home > #Hoofdnieuws > Nederlandse promotor voor Fiesta Cup Belgium

Nederlandse promotor voor Fiesta Cup Belgium

Tijdens het openingsweekend van de Supercar Challenge op Circuit Spa-Francorchamps zijn de organisatie van zowel de Nederlandse Cup, als de Belgische Fiesta Cup overeengekomen dat V-Max Racing Management van Dick Van Elk de sportieve organisatie voor beide Ford Fiesta Sprint Cups in Nederland en België zal overnemen. Die organisatie kennen we uiteraard van de Supercar Challenge. 

“Het bleek voor ons, met de expertise en reputatie die we in de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd, eenvoudiger adequaat in te spelen op de wensen van de Belgische teams en rijders en een optimale samenwerking met de Nederlandse Cup te realiseren” aldus Dick van Elk. “Beide Cups worden geregistreerd bij de KNAF en vanzelfsprekend blijven DVB RACING samen met Intrax tijdens alle evenementen aanwezig voor technische- en logistieke ondersteuning van de beide Cups. Het staat Belgisch gelinkte teams of coureurs vrij om deel te nemen aan één van de Nederlandse weekends en het evenement op Zolder voor een zeer aantrekkelijk inschrijfgeld. Teams uit de twee landen kunnen voor een dubbel programma gaan en, vooral op die manier, de kosten beter verdelen.”

Twaalf namen en niet Mettet

Voorlopig prijken er twaalf namen op de voorlopige deelnemerslijst van de Belgische Fiesta Cup, met voor Herroelen Motors by Niels Lagrange het duo Vandersmissen en Van Langendonck, uiteraard beide in één wagen. Vanspringel Motorsport bevestigde eerder al de Waalse belofte Leburton, terwijl Floral Racing drie wagens klaarstoomt (R. Valckenaere – T. Parmentier – A. Verbauwhede). Andere namen zijn Romain Degeer bij Belgium Driver Academy by EuroRacing, de broers Ayrton en Yannick Redant bij QSR en Hanne Terium en Jens Verbesselt bij EMG Motorsport. Daarnaast is er ook één auto uit Luxemburg. Ford Feyaerts, Allure Team, Bas Koeten en enkele andere teams tonen interesse in de Belgische cup, maar brachten nog geen namen. Het zou echter moeten mogelijk zijn voor de Nederlandse promotor om bij de start van het kampioenschap op Circuit Zolder, in de Belgische Cup goed 17 à 18 wagens aan de start te brengen. Noteren we nog dat Mettet uit de Belgische kalender is geschrap.

Kalender 2018: Ford Fiesta Sprint Cup – Belgium en Nederland

NL       : 18- 19 – 20 mei         Jumbo Days driven by Max Verstappen – Circuit Zandvoort

B – NL  : 30 juni – 1 juli                      Superprix Zolder

B         : 9+ 11 augustus         24 Hours of Zolder

NL       : 17-18-19 augustus    Gamma Racing Days TT Circuit Assen

B + NL  : 8-9 september                      Nord Sea Trophy Circuit Zandvoort (één startveld)

B+ NL  : 29-30 september       Racing Festival Spa Francorchamps (één startveld)

B – NL : 20-21 oktober                       Hankook Finale Races TT Circuit Assen

 

You may also like
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
Fiesta Cup Spa: de volle pot voor Tomas De Backer
Philippe Huart aan de start met EMG Motorsport
Ook Jens Verbesselt in Fiesta Cup