Home > #Hoofdnieuws > WRT en jarige Dries Vanthoor klaar voor Monza!

WRT en jarige Dries Vanthoor klaar voor Monza!

Het Belgian Audi Club Team WRT is klaar voor Monza en de opener van de Blancpain Endurance Cup 2018. Opvallend, het team laat de brede armada, met 4 à 5 wagens, voor wat het is en concentreert zich in het uithoudingskampioenschap op twee Audi R8 LMS, met name één voor Dries Vanthoor-Álex Riberas-Christopher Mies en een ander exemplaar voor Stuart Leonard-Robin Frijns-Sheldon van der Linde.

Vincent Vosse is een zeer gedreven man en dat blijft ook in 2018 zo: “Ik kom graag naar Monza, al is dit één van de weinige circuits, samen met Silverstone, waar we nooit wonnen. Dat komt deels door de hoge topsnelheden, maar onze Audi heeft heel wat progressie gemaakt. Dat we maar twee wagens inzetten, is een weloverwogen beslissing, om ons meer te kunnen focussen. Met 54 wagens en een hoog niveau, zullen we er moeten staan.”

De jarige Dries Vanthoor, die het doet met Christopher Mies en Álex Riberas, was in Zolder twee weken geleden, erg ontgoocheld, na de tegenvallende resultaten in de Sprint Cup. Dat is echter allemaal verleden tijd: “Zolder is nu deel van het verleden, effectief, en we kijken naar Monza, waar het gevecht voor de zege enorm gaat zijn. Met de hoge snelheden en veel wagens op de omloop, zal het zeker geen eenvoudige opgave worden. We hebben een zeer goede wagen, een meer dan voortreffelijk team en de testen niet zo lang geleden, waren ook positief. We gaan ons goed moeten kwalificeren en uit de problemen blijven.”

 

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge