Home > #Hoofdnieuws > Het is uitkijken naar de 24 Uur van de Nürburgring!

Het is uitkijken naar de 24 Uur van de Nürburgring!

De 24 Uur van de Nürburgring vond zelden zo vroeg in het jaar plaats, want dit jaar wordt er op 12 en 13 mei geracet. De ruim 25 kilometer lange combinatie van de Nürburgring-Nordschleife en het Grand Prix-circuit vormt met de verwachte 200.000 bezoekers het perfecte decor voor het hoogtepunt van het seizoen in de lange-afstandsracerij.

Aan de kop van het veld bepalen de indrukwekkende GT3-bolides van merken als Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche het tempo. Heel wat teams krijgen versterking van prominente rijders uit de Benelux, zoals Maxime Martin (Aston Martin), Nicky Catsburg (BMW), Robin Frijns, Dries Vanthoor en Fred Vervisch (Audi), Jeroen Bleekemolen, Yelmer Buurman, Indy Dontje en Renger van der Zande (Mercedes-AMG) en Laurens Vanthoor (Porsche). Ook in de overige klassen, van de snel groeiende divisie GT4 tot in de kleinere toerwagenklassen mag er een felle strijd worden verwacht, want bij de belangrijkste race van het seizoen staat er veel op het spel.

Naast de 24-uursrace, traditioneel van zaterdag 15u30 uur tot zondag 15u30, is er echter nog veel meer te beleven, waaronder maar liefst drie wedstrijden van de nieuwe toerwagenserie FIA WTCR, met ook hier volop inbreng uit de Benelux.

Kwalificatie belooft spannende race

Afgelopen weekeinde al vond de kwalificatierace voor het ADAC Zurich 24h-Rennen plaats. Niet alleen konden rijders hier een aantal van de felbegeerde startplaatsen voor de Top 30- kwalificatie voor de 24 Uur zelf, ook hadden teams en rijders in de diverse trainingssessies en in de zes uur lange race de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op het grote evenement van volgende maand. De race werd pas in de laatste ronde beslist en er eindigden zes verschillende merken bij de eerste acht.

De overwinning ging naar het Duitse team Black Falcon met Yelmer Buurman als een van de rijders in de Mercedes-AMG GT3, op korte afstand gevolgd door de ROWE-BMW M6 GT3 waarin Nicky Catsburg tot de rijders behoorde. De best geklasseerde Belgische rijder was Maxime Martin, die met de Aston Martin Vantage GT3 als vijfde eindigde. Ook de spectaculaire SCG-sportwagen, een project van de Amerikaanse filmmiljardair en autosportliefhebber Jim Glickenhaus, reed in de voorste gelederen mee.

Grootste deelnemersveld ter wereld

De 24-uursrace van 10 tot en met 13 mei verwacht zo’n 160 auto’s aan de start, waarmee het de grootste autorace ter wereld is: bij geen enkel ander autosportevenement starten er zoveel auto’s tegelijk, komen er meer dan 500 rijders in actie en zijn er een heleboel fans ter plekke, vorig jaar niet minder dan 205.000 over het volledige weekend. In de afgelopen twee jaar viel de beslissing in de strijd om de overwinning pas in de laatste ronde en ook dit jaar rekenen de liefhebbers op een spannende competitie.

Dat is echter nog lang niet alles, want met het FIA WTCR maakt de voor dit jaar nieuwe toerwagenklasse zijn opwachting op de Nürburgring met maar liefst drie races. Ook hier is er een grote verscheidenheid van merken en een hoogwaardig deelnemersveld met vele kampioenen. De Audi Sport R8 LMS Cup komt voor het eerst in Europa in actie en maakt zijn opwachting met een internationaal deelnemersveld.

Daarnaast zijn er de gebruikelijke ADAC 24h-Classic met een race van drie uur en de gelijkmatigheidswedstrijd in het kader van de Rundstrecken-Challenge Nürburgring op donderdagochtend. De dag ervoor, op woensdag, zijn deelnemers en fans al te gast in het nabijgelegen stadje Adenau voor de traditionele Adenauer Racing Day als warm-up met muziek, interviews en handtekeningensessies. Ook rond het circuit zijn er volop activiteiten in het bijprogramma, zoals de Falken Drift Show, optredens en presentaties…

(persbericht)

You may also like
Ring 24: de 49ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring in beeld
Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring
Ring 24: #98 ROWE racing aan de leiding
Ring 24: sprintrace van start