Home > Rally > Divers > Ardenne Roads brengt klassieke topper in Spa

Ardenne Roads brengt klassieke topper in Spa

Dit weekend is het weer tijd voor de ING Ardenne Roads, een van de mooiste rally’s in Europa voor oudere wagens. Het evenement vindt plaats op 21-22 april in en rond Spa, waar autosport echt leeft.

 “Vorig jaar lieten we de wagens vertrekken volgens hun bouwjaar. Naar vraag van de deelnemers doen we dat dit jaar anders, om te voorkomen dat kanshebbers op een algemene zege gehinderd worden door minder goed presterende teams, organiseren we een facultatieve periode op vrijdag om de startorde te bepalen.”, vertelt trajectverantwoordelijke Jean-François Devillers.

Bij de deelnemers vinden we onder andere Maserati Mistral, Mercedes 230 SL en Pagode, Landia Aurelia en Healey Abbott terug. Ook Alfa Romeo Duetto, Fiat Dino en 508 C Barchetta, Bentley Racer Soecial, Aston Martin DB2 en DB2/4, Chevrolet Corvette Stingray, Healey Silverstone, Apal Coupé, Karmann Ghia, Jaguar XK120, 140, 150 en een E-Type komen aan de start. Een ontmoeting om naar uit te kijken!

Foto © Julien Mahiels