Home > #Hoofdnieuws > Endurance Cup belooft mooie start in Monza met vier Belgen

Endurance Cup belooft mooie start in Monza met vier Belgen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Maar liefst 54 wagens starten dit weekend in Monza voor de eerste race van de Blancpain GT Series Endurance Cup. Een veel betere opkomst dan voor de Sprint Cup, waar op 7-8 april in Zolder slechts 22 wagens aan de start verschenen. Het belooft een spannende drie uursrace te worden met 24 GTs in de Proklasse.

Eindelijk is het weer zo ver, de motoren van de prachtige Blancpain GT-bolides gaan voor langer dan een uurtje weer aan het brullen. Kijkt u er even hard naar uit als wij? Alvast een voorproefje:

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/GTEND-2018-03-CPR-10-PL-12.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Nieuwkomers in Pro

Twaalf constructeurs schakelen hun beste GT3s in voor het hoog aangeschreven kampioenschap. Twee daarvan pakken zelfs uit met gloednieuwe machines. Bentley Team M-sport brengt twee 2018 Continental GT3s mee, bemand door enerzijds Steven Kane, Guy Smith en Jules Gounon (#7), anderzijds Andy Soucek, Vincent Abril en uiteraard onze landgenoot Maxime Soulet (#8). Ook Nissan brengt een geüpdatete versie mee van de GT-R Nismo GT3 onder GT Sport Motul Team RJN met Lucas Ordonez, Alex Buncombe en Matt Parry (#23).

Niet te vergeten zijn de twee Lexus RC F GT3 van Emil Frey Racing. Autosportwereld.be deed eerder al een uitgebreid interview met teambaas Lorenz Frey over de twee nieuwe paradepaardjes. De Lexus reden al mee in Zolder voor de Sprint Cup, maar aanstaand weekend volgt de échte test: die van het uithoudingsvermogen en de betrouwbaarheid van de wagen. Aston Martin maakt een terugkeer met twee V12 Vantage van R-Motorsport. Maxime Martin bemant daar alvast een van.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/GTEND-2018-03-CPR-11-TR-1013.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/GTEND-2018-03-CPR-11-TR-1026.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Daarnaast zijn er de verwachte merken. De bestvertegenwoordigde constructeur is Mercedes-AMG, het Duitse merk schakelt vijf Prowagens in. Lamborghini verdedigt de overall titel in de Blancpain GT Series én in de Endurance Cup. Dit jaar moeten een trio van Lamborghini die eer verdedigen. Audi brengt vier Prowagens mee naar Monza, waarvan eentje de WRT Audi R8 LMS met Dries Vanthoor, Alex Riberas en Christopher Mies in het zitje. BMW zet twee M6 GT3, en ook McLaren is van de partij met één 650 S GT3. Ferrari doet het ook met één wagen bij de Pro’s.

Ferrari domineert Pro-Am

Vijf van de dertien wagens in Pro-Am zijn Ferrari 488 GT3s. Eentje daarvan is die van Louis Machiels met Andrea Bertolini en Niek Hommerson. Verder is het Mercedes-AMG dat het startveld in die klasse kleurt, met vier inschrijvingen. Audi en Lamborghini schakelen elk twee bolides in. In de Silver Cup strijden tien deelnemers om de zege. De klasse combineert ervaren rijders met youngsters. Om af te sluiten rijden nog zeven Amwagens mee.

Voorlopige deelnemerslijst Blancpain GT Series Endurance Cup.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/GTEND-2018-03-CPR-04-TR-41.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Indrukwekkend voorprogramma

In het voorprogramma zien we Niels Lagrange met zijn nieuwe teamgenoot Frederik Schandorff in actie voor seizoensopener van de Europese Lamborghini Super Trofeo. Ook Max Defourny maakt een optreden in Monza dat weekend in de Formule Renault Eurocup. Ten slotte is er de Blancpain GT Sports Club, met als twee van de zeventien deelnemers onze landgenoten Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen, allebei met een AF Corse Ferrari 488 GT3.

Voorlopige deelnemerslijst Blancpain GT Sports Club.

Kortom, deze week staat een mooi raceweekend op het programma. Op zondag om 15u00 gaan de Drie uur van Monza van start.

Foto’s © Blancpain GT Series

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters