Home > Circuit > Belgium Racing vertrouwt in 2018 op Porsche-armada

Belgium Racing vertrouwt in 2018 op Porsche-armada

Belgium Racing zet in 2018 opnieuw vol in op een programma in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en het Belcar Endurance Championship. Vanzelfsprekend blijft Porsche het strijdwapen voor Belgium Racing.

De afgelopen winter investeerden we stevig in nieuw materiaal”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Niet alleen arriveerden er enkele nagelnieuwe exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup van de allerlaatste generatie in onze atelier, ook besloten we een nieuwe vrachtwagen en trekker aan te schaffen. Belgium Racing heeft een naam hoog te houden en dat is precies wat we van plan zijn dit seizoen.

Niets minder dan de titel

In de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mikt Belgium Racing op niets minder dan de titel. Daarvoor schuift het drie Porsche 991 Mk. 2 naar voor, waarvan twee exemplaren uitkomen in de hoogste klasse en één in klasse B. “Ikzelf viseer in 2018 een tweede algemene titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nadat ik het kampioenschap in 2016 won en vorig jaar afsloot als vicekampioen”, legt Dylan Derdaele uit. “Daarnaast promoveert mijn teamgenoot Glenn Van Parijs van klasse B naar de snelste divisie, nadat hij afgelopen seizoen bij zijn debuut meteen de klassetitel pakte. Tot slot is er nog een derde wagen voor Nicolas Saelens. Hij proefde vorig jaar reeds van het kampioenschap en betwist nu het volledige seizoen in klasse B.

Ook Belcar

Naast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat ook het Belcar Endurance Championship wederom op het programma. Dit jaar is er bovendien de komst van de Porsche Endurance Trophy Benelux, een apart klassement binnen Belcar voor Porsche. Belgium Racing heeft één wagen ingeschreven op jaarbasis met als vaste rijder Dylan Derdaele. Samen met zijn Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-teamgenoot Glenn Van Parijs zegevierde de Limburger in de openingsmanche eerder deze maand te Circuit Zolder. “De snelste tijd van alle Porsches bij de trainingen en hetzelfde verhaal bij de kwalificaties om vervolgens als winnaars in onze klasse de race af te sluiten. Het seizoen kon wat mij betreft niet beter gestart zijn”, vertelt Dylan Derdaele.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede