Home > #Hoofdnieuws > Porsche 919 sneller dan F1 in Spa!

Porsche 919 sneller dan F1 in Spa!

Een F1 is niet langer de snelste racewagen op het circuit van Francorchamps, maar wel de Porsche 919 waarmee het Duitse merk vorig seizoen de 24 Uur van Le Mans won. Op het 7-kilometer lange circuit in de Ardennen, verbrak de Zwitser Neel Jani vandaag, maandag, het snelheidsrecord van F1-wereldkampioen Lewis Hamilton met bijna een seconde.

In augustus 2017 legde Hamilton met zijn Mercedes F1, een rondje af in 1min42’553, terwijl de Porsche daar maar 1min41”770 voor nodig had. Dat is een gemiddelde snelheid van 245,61 km/u, met een topsnelheid op Les Combes van maar liefst 359 km/u. De Porsche 919 Hybrid EVO reed met een vermogen van maar liefst 1200 pk, in een ‘vrije’ configuratie, zonder de reglementaire beperkingen van het WK Uithouding.

Porsche 919 Hybrid Evo, Porsche LMP Team: Neel Jani

Brutaal, maar trager dan in 1973…

De 919 Hybrid EVO is zeer indrukwekkend, de snelste wagen waar ik ooit mee reed”, aldus recordhouder Jani. “Ik kon me vooraf geen beeld vormen van wat dat zou worden. We bewezen vandaag dat we sneller zijn dan een F1-wagen en veel sneller dan in het WK, waar we technisch beperkt zijn.

Vermelden we wel nog dat Henri Pescarolo in 1973 (!) op het oude circuit met zijn Matra 670b een gemiddelde snelheid van 262.461 km/u haalde over de 14 kilometer van het oude circuit.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede