Home > #Hoofdnieuws > Boonen, Kumpen en Longin rechten de rug

Boonen, Kumpen en Longin rechten de rug

Het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship 2018 zou altijd het moeilijkste weekend van het seizoen worden voor de Porsche van PK Carsport. Maar een motorpanne bezorgde Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin een grote ontgoocheling. “We komen terug, sterker dan voorheen”, klinkt het evenwel.

De ontgoocheling was groot, na afloop van de eerste Belcar-race op Circuit Zolder. De Porsche #24 moest na een uur wedstrijd definitief worden geparkeerd. De motor had het begeven. “Andere Porsche-rijders kwamen me al melden dat ze zoiets nog maar zelden hadden meegemaakt”, stelt Anthony Kumpen. “Deze auto is normaal gezien een voorbeeld van betrouwbaarheid. Het is ook niet zo dat we iets verkeerd zouden hebben gedaan. Motor en versnellingsbak worden verzegeld door Porsche, we mogen er zelfs niet aankomen. Maar goed, dat is racen zeker?”

Dat de krachtbron niet optimaal functioneerde is allicht ook een oorzaak van de wat tegenvallende rondetijden eerder tijdens het weekend. “Goed, we moeten ook toegeven dat we de wagen nog niet helemaal onder de knie hebben”, stelt Bert Longin eerlijk. “De afstellingen waren niet altijd ideaal, zo liep de bandenslijtage tijdens de race veel te hoog op. Na vier, vijf ronden had ik al last van overstuur, de rubbers achteraan bleken hun beste tijd al te hebben gehad.”

Maar het einde van de race niet halen, dat kwam bij PK Carsport hard aan. “Betekent dat nu dat we in een hoekje gaan zitten huilen? Neen, toch”, stelt Longin onomwonden. “PK Carsport is nog altijd sterk genoeg om de rug te rechten en dit probleem aan te pakken.”

“We hebben voor de volgende race in Spa (2-3 juni, red.) al een testsessie gepland”, vult Kumpen aan. “Daar was voor de start van het seizoen te weinig tijd voor, vandaar ook dat we nog wat ervaring met deze Porsche missen. Op die testdag half mei zullen we een strak programma afwerken, wat Tom, Bert en mezelf de kans moet geven de wagen helemaal onder de knie te krijgen. Want we komen terug, dat geef ik je op een briefje.”

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
BRC Haspengouw: stemmen voor de start