Home > #Hoofdnieuws > Reacties na de TAC Rally Tielt

Reacties na de TAC Rally Tielt

Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq hebben hun eerste afspraak aan het stuur van een ŠKODA FABIA R5 niet gemist. Dankzij de goede omkadering van Freddy Loix en het Pevatec-team versierden de jonge wolven in de TAC een podiumplaats. Voor Vincent Verschueren en Veronique Hostens viel er weinig plezier te beleven. De regerende Belgische kampioen was met zijn Skoda Fabia R5 machteloos tegen de identieke machine van Kris Princen, de leider in het kampioenschap.

“Dit podium is echt de kers op de taart”, glimlachte de 22-jarige Bedoret aan de finish. “Nochtans had niemand ons onder druk gezet om dit resultaat te behalen! Ons doel was om te leren, kilometers af te malen en beetje bij beetje dichter te komen bij de toppers. Na een eerste voorzichtige lus wisten we tijdens de tweede al wat vooruitgang te boeken en stonden we op een derde plaats. Nadien maakte ik echter een foutje, en raakte een steen aan de binnenkant van een bocht. De voortrein van mijn auto stond wat open en ik verloor een dikke halve minuut. Melissa Debackere kon ons zo passeren, maar – na akkoord van Freddy – heb ik tijdens de twee laatste proeven het tempo wat verhoogd. Ik reed tegen 90 procent, want ik wou niet alles riskeren. Het wierp zijn vruchten af en dat geeft mijn eerste podium in het BK rally nog wat extra uitstraling.”

We strijden normaal in alle wedstrijden op de seconde en telkens kan ik dan een aantal snelste tijden rijden, maar deze keer is het duidelijk dat zijn wagen meer vermogen heeft, want ik kom niet aan zijn chrono’s. Mijn afstellingen zijn perfect, de banden zijn goed en ik laat als piloot niets liggen. Ik heb mijn tijden vergeleken met die van vorig jaar en we zijn overal merkelijk sneller. Ik was 7″ sneller op de proef van Schuiferskapelle in vergelijking met vorig jaar. Dat is 0″5 per km sneller. Maar, Princen was nog een pak sneller. Het is duidelijk dat we een oplossing moeten vinden tegen de volgende wedstrijd, want op deze manier strijden we niet met gelijke wapens...”, aldus een teleurgestelde Verschueren.

(persbericht)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50