Home > #Hoofdnieuws > Kris Princen meesterlijk in de TAC

Kris Princen meesterlijk in de TAC

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het pleit is beslecht. Vincent Verschueren mocht dan nog wel de laatste twee scratches op zijn naam schrijven, maar het was allang duidelijk dat Kris Princen de grote winnaar zou worden in Tielt.

Uiteindelijk houdt Princen nog 38 seconden voorsprong over op Verschueren. Een blik op het podium toont dat de suprematie van Skoda in de TAC absoluut was. Twaalf scratchtijden op 14 kp’s, vroeg in de morgen volop in de aanval en op het einde van de dag schitterend in de verdediging van zijn tijden: het was de ideale rally voor Kris Princen, die nu duidelijk maakt dat hij zeker tot de titelfavorieten behoort. Voor Vincent Verschueren is de boodschap ook duidelijk: het kampioenschap zal met harde hand moeten veroverd worden, en de Fabia R5 van Princen wordt een harde noot om te kraken.

Wel spannend bleef het voor de derde plaats, waar Bedoret het haalde van Melissa Debackere voor …anderhalve seconde! Allen op Skoda, uiteraard.
Op de vijfde plaats, Gunther Monnens, die de natuurwetten tartte met de Porsche 997 GT3, op 3’21” van de leider.

En de andere winnaars, die kwamen mooi gegroepeerd binnen, met Mats Van den Brand als laureaat in de BMW M-Cup. En met Paul Lietaer, die hernieuwde met de zege op zijn voormalige kampioenenwagen uit 1988, de Opel Manta.

Ver weg, op elf en een halve minuut van de leiders, maakte Gilles Pyck indruk door de Peugeot 208 R2 als beste Junior op een 24ste plaats naar de zege te sturen in de klasse RC4.

Vermelden we nog een spectaculaire crash op de voorlaatste KP voor Niels Reynvoet, die over de kop ging op het parcours.

 

(foto: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50