Home > Historic > Circuit > Historic Grand Prix Zandvoort zet F3 in de kijker

Historic Grand Prix Zandvoort zet F3 in de kijker

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 27 maart 1978 stond het circuit van Zandvoort op zijn kop. Toen won Jan Lammers op zijn thuiscircuit de ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3, gevolgd door Michael Bleekemolen. Deze en andere Formule 3-hoogtepunten herleven van 31 augustus tot en met 2 september tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. De nieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup vindt exclusief plaats op Circuit Zandvoort, het circuit met een even rijke als lange Formule 3-historie.

Circuit Zandvoort speelt al bijna 70 jaar een hoofdrol in de Formule 3. Het begon in 1949, toen niemand minder dan Stirling Moss de eerste internationale Formule 3-race op het duinencircuit won. In 2018 is Circuit Zandvoort weer het decor van een ronde van het FIA F3 European Championship. In de tussenliggende decennia is er veel Formule 3-geschiedenis geschreven op het voormalige Grand Prix-circuit. Denk aan de wereldberoemde Masters of Formula 3, met winnaars als Jos en Max Verstappen en Lewis Hamilton. Denk aan de jaren ’70 en ’80, toen ‘Zandvoort’ ook deel uitmaakte van de kalender van het FIA Europees kampioenschap Formule 3. De gloednieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup, voor Formule 3-auto’s uit de jaren 1971 – 1984, blikt op deze periode terug.

De FIA Historic Formula 3 European Cup vindt jaarlijks slechts één keer plaats, tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Het internationale topevenement behoort daarmee met stip tot de belangrijkste races op de wereldwijde historische Formule 3-kalender. Bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort hebben vorig jaar al een voorproefje gehad van wat we op 31 augustus en 1 en 2 september mogen verwachten. De klasse Classic F3, voor Formule 3-bolides uit de periode 1971 – 1984, telde meer dan 30 auto’s. Aan de start kwamen onder meer Formule 3-auto’s die zijn bestuurd door Ayrton Senna, Jacques Laffite en Elio de Angelis.

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Legendarische Ferrari’ ‘Sharknose’ F1’s op Historic GP Zandvoort
Historic Grand Prix Zandvoort presenteert internationaal droomprogramma