Home > Industrie > Audi RS 5… Sportback!

Audi RS 5… Sportback!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Met een 2.9 V6-biturbomotor, 450 pk en 600 Nm koppel én vijf deuren, is deze RS 5 Sportback een ruime, maar toch sportieve wagen. Daarmee biedt Audi een nieuwe speler op de sportieve markt, de RS-vijfdeurscoupé kent immers geen voorganger. Audi stelt de wagen voor op de New York International Auto Show (van 28 maart tot 9 april).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/A182334_large.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De RS 5 Sportback is uitgerust met de typische dubbele ovale uitlaat die onder andere ook op de RS 5 coupé en de RS 6 te vinden zijn. Standaard komen 19-duimswielen onder de wagen, de 20-duims zijn optioneel. Prestatiegericht is de nieuwe bolide zeker, van 0 naar 100 km/u kan in 3,9 seconden en de maximumsnelheid gaat tot 280 km/u.

Naar goede gewoonte maakt Audi gebruik van de RS-ophanging, die de RS 5 Sportback nog zeven millimeter dichter bij het asfalt brengt dan de S5 Sportback. De quattro-vierwielaandrijving kan uiteraard niet ontbreken. De Tiptronic met acht versnellingen moet het vermogen onder controle houden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Ook vanbinnen stelt de wagen niet teleur. Vijf inzittenden kunnen genieten van de volledig zwarte binnenruimte, met RS-stoelen en -sportstuur. Met 480 liter kofferinhoud biedt de sportieve gezinswagen ook zeker genoeg ruimte.

Op testritjes is het nog even wachten, want voorlopig is dit model nog niet beschikbaar in Europa, maar enkel in de Verenigde Staten en Canada.

Foto’s © Audi Sport

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/A182331_large.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge