Home > #Hoofdnieuws > Stevig seizoen voor Ward Sluys in diverse competities!

Stevig seizoen voor Ward Sluys in diverse competities!

Ward Sluys is een graag geziene gast op de circuits in binnen- en buitenland. De ondernemer uit Aalst vergaarde de afgelopen seizoenen heel wat podiumplaatsen, zeges en overwinningen en na een succesvol seizoen 2017 met Prodiaxo Racing en JR Motorsport, met onder meer een titel in de Supercar Challenge, is het nu uitkijken naar 2018. Never change a winning team… dat is uiteraard ook in de autosport van tel. Daarom verdedigt Ward Sluys in 2018 zijn titel, samen met zijn teamgenoot van het afgelopen seizoen, Bas Schouten.

Ward Sluys: “We gaan opnieuw aan het werk met ons kampioensteam JR Motorsport uit Amsterdam en we rijden weer met de snelle en mooie BMW M4 GTR. De wagen heeft ondertussen een upgrade gekregen volgens de nieuwe regels van het kampioenschap. We gaan dus opnieuw een gooi naar de GT-titel doen, in een sterk bezet veld voor het seizoen 2018. De wagen zal er schitterend uitzien, in de officiële kleuren van BMW Motorsport en STENROC Racing… We zijn beiden verheugd dat we dankzij STENROC, de nieuwe tools-brand van de Prof Praxis Group en alle andere partners in 2018 competitief aan de start kunnen staan. Ik besef dat het een voorrecht is om die omstandigheden te kunnen racen.

SBM Racing

Maar dat is nog niet alles. Ward Sluys zien we dit seizoen ook in het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar, met een wel erg bijzonder missie. De kampioen uit Aalst doet zelf het verhaal rond het gloednieuwe team, SBM Racing:

“Ik werd in november van afgelopen jaar door enkele zakenmensen gecontacteerd, mensen die de droom koesteren om te racen… een droom die niet zo veel mensen kunnen realiseren. Ik heb zelf dat traject afgelegd en met die ervaring leek het me dat ik mee die droom zou kunnen helpen realiseren… Het klikte van dag één met de betrokkenen en we brachten de juiste mensen bij elkaar om een echt sterk verhaal te schrijven. 2018 wordt dus een héél druk raceseizoen voor mij. Ik zal de vaste rijder zijn op de splinternieuwe GT4 AMG Mercedes in de Belcar. Het SBM Racing Team wordt door het AMG Team Selleslagh Racing uit Merchtem ondersteund. Wim Spinoy, Bruno De Troch en Glenn De Truyer zullen per race afwisselend mijn teamgenoten zijn en dat is een hele uitdaging want ze hebben nog nooit geracet. Ik ben héél blij dat ik sportief veel kan betekenen voor dit project, en ik hoop met deze rookies naar het einde van het seizoen, een gooi te doen naar een podium in de GT4 klasse.” Het zal overigens in Belcar zijn dat hij op 7 en 8 april het seizoen aftrapt, op het circuit van Zolder, terwijl de Supercarchallenge een week later in Spa start.

Creventic

Maar dat is nog niet alles! Ward Sluys is een man van vele fronten en hij zal in 2018 ook echte uithoudingsraces rijden. Hij doet dat aan het stuur van de nieuwe BMW F80 van JR Motorsport, samen met Martin Lanting, Michael Verhagen en Bas Schouten. Op het programma staan de 12 Uur van Imola, de 12 Uur van Spa en de 24 uur Cota USA.

You may also like
In een notendop: GT
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
24H Series – Abu Dhabi: winst voor Baron Motorsport, AC Motorsport domineert in TCR
Alessandro Zanardi: “er zijn verschillende aspecten die we kunnen gebruiken als uitgangspunt voor een beter leven”