Home > Circuit > Pierre Delettre en Marc Duez, de nieuwe wedstrijdleiders van de European VW Fun Cup

Pierre Delettre en Marc Duez, de nieuwe wedstrijdleiders van de European VW Fun Cup

Naast de komst van Hankook als bandenleverancier zal de European VW Fun Cup in 2018 ook een belangrijke wijziging doorvoeren op het vlak van de wedstrijdleiding. Kronos Events, promotor van het kampioenschap, heeft immers besloten een beroep te doen op twee grote persoonlijkheden uit de Belgische autosport: Pierre Delettre en Marc Duez.

“De voorbije jaren is de VW Fun Cup fel geëvolueerd en de teams werken steeds professioneler”, zegt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Daarom wilden we de wedstrijdleiding onafhankelijk maken van de promotor. Terugkijkende op bepaalde mistoestanden en het gedrag van deelnemers die nogal vlug overgingen tot het mengen van de sportieve belangen met die van de organisator, waren wij vastbesloten om voortaan klare wijn te schenken. Wij behouden het vertrouwen in Laurent Voogt, die voortaan Meeting Director wordt, en Bernard Delvenne. Laurent blijft verantwoordelijk voor het opzetten van onze organisaties en zal zijn enorme ervaring in de VW Fun Cup perfect kunnen delen met Pierre Delettre en Marc Duez. Wij hebben hen gevraagd om strikt en streng op te treden, maar rekening te houden met de de geest van ons kampioenschap, waarin hoofdzakelijk amateurs aan de start verschijnen. Zij hebben zeker en vast onze slogan – Seriously Fun – goed begrepen!”

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat Kronos Events heeft gekozen voor het aantrekken van twee grote namen. Al meer dan vijftien jaar is Pierre Delettre wedstrijddirecteur bij internationale FIA-races en meer bepaald de eenzitterij (World Series by Renault, Formula E, Formule Renault…). “Ik denk te mogen stellen dat ik de voorbije jaren meer dan 90% van de huidige F1-coureurs heb zien passeren tijdens één van de vele briefings die ik gaf in de ondergeschikte klassen”, lacht hij. “Ik ben tevreden dat Kronos Events het idee lanceerde om op mijn diensten een beroep te doen en op die manier opnieuw in België aan de slag te kunnen gaan. Ik kijk er ook naar uit om deze post te delen met Marc Duez, die mij twee keer zal bijstaan en mij zal vervangen als ik afwezig ben.”

Pierre is ook organisator en weet waarover we spreken. “Ik denk te mogen stellen dat de VW Fun Cup op circuit een beetje de evenknie is van wat we in rally kennen met de Legend Boucles @Bastogne”, filosofeert hij. “Het zijn competities waaraan grotendeels amateurs deelnemen, maar voor de zeges wordt er gevochten tussen coureurs en teams van een uitstekend niveau. Het mixen van debutanten en professionelen vind ik leuk. Ik werk ook veel met jonge coureurs in de eenzitterij en heb er de gewoonte om hen strikt bij de les te houden. Ik ga dat evenzeer toepassen in de VW Fun Cup. Mijn ervaring weegt door, maar ik hou mij altijd aan het boekje en dat geldt voor iedereen!”

Hoeven we Marc Duez nog voor te stellen? Hij heeft een palmares als coureur om u tegen te zeggen en kende successen in zowel rally’s, de eenzitterij als in sportwagens. Het is in de toerwagenracerij dat hij de mooiste pagina’s uit zijn carrière schreef, met vier overwinningen in de 24 Uur van de Nürburgring en drie keer winst in de 24 Uur van Spa (waarvan ééntje in GT). Sinds enkele jaren is Marc ook actief aan de andere kant van de barrière en meer bepaald bij de wedstrijdleiding. Dit jaar is hij ‘Driver adviser’ in WTCR – FIA World Touring Car Cup – en betrokken bij de organisatie van de GP’s van Monaco en België. “Iedereen weet ondertussen dat ik de zaken ernstig aanpak, maar altijd borg sta voor een flink dosis fun”, legt hij uit. “Ik ben zeer gelukkig dat Kronos Events mij deze verantwoordelijkheden toekent. Samen met Pierre zullen wij het naleven van het reglement hoog in het vaandel dragen, maar goed wetende dat het hier om de… Fun Cup gaat en we niet met Formule 1 bezig zijn. Wij hebben geen enkele band met één of ander team en wij zijn niet betrokken in de organisatie, wat ons toelaat volledig onafhankelijk te zijn tegenover deelnemers. Wij kunnen niettemin terugvallen op de enorme ervaring van Laurent Voogt en Bernard Delvenne, die het kampioenschap zeer goed kennen. Ik ben ervan overtuigd dat wij goed gaan samenwerken en een goede ploeg zullen vormen!”

De start van de European VW Fun Cup wordt gegeven komend weekend in Francorchamps (start op zondag 1 april om 9.30u) voor een eerste race van acht uur, die wordt betwist in samenwerking met de Fun Cup France. Men verwacht meer dan 80 auto’s op de piste en dus krijgen Pierre Delettre en Marc Duez voor hun debuut een passende doop!

Foto’s: European VW Fun Cup.

You may also like
VW Fun Cup: Hankook titelsponsor European VW Fun Cup 2019!
Kronos Events opent het seizoen met een trackday op vrijdag 22 maart in Mettet
VW Fun Cup reikte prijzen 2018 uit
Legend Boucles: Delettre maakt bilan op