Home > #Hoofdnieuws > Niet Tiago Monteiro, maar Benjamin Lessennes aan de start in WTCR

Niet Tiago Monteiro, maar Benjamin Lessennes aan de start in WTCR

De Portugese rijder van Boutsen Ginion Racing, Tiago Monteiro, zal de start van de WTCR – FIA World Touring Car Cup missen gezien hij nog niet volledig van zijn blessures als gevolg van zijn ongeval van vorig jaar, hersteld is.

De Portugese rijder heeft niet meer geracet sinds het ongeval in september van vorig jaar. Ondanks het voorspoedige herstel, laat zijn fysieke paraatheid racen nog niet toe. Er is geen verdere timing voor een comeback. De reserve- en testrijder van Boutsen Ginion Racing Test, Benjamin Lessennes – de kampioen 2017 TCR Benelux met hetzelfde team – zal voor Tiago invallen. Hij begint meteen ook aan de officiële testen op het Circuit van Barcelona-Catalunya in Spanje, later deze week.

Tiago Monteiro, Boutsen Ginion Racing : “Ik wist dat dit kon gebeuren, want het menselijke lichaam is geen exacte wetenschap. Mijn fysieke paraatheid is er de voorbije weken en maanden sterk op vooruit gegaan, maar mijn zicht is niet op dezelfde manier geëvolueerd en ik kan zo nog niet racen. Mijn herstel is zeer goed, de zorgen van het medische team zijn schitterend, maar ik wil op dit moment zeker geen risico’s nemen. Ik deed alles wat mogelijk was, maar mijn lichaam en ogen zijn nog niet 100% hersteld. Ik wil wel de gelegenheid te baat nemen om iedereen die mij in deze moeilijke omstandigheden bijstaat, te bedanken. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, want ik wilde aan een nieuw seizoen beginnen en het ongeval achter me laten. Dat is nog niet mogelijk, maar ik zal verder blijven werken, met als uitgangspunt dat alles volledig zoals voorheen zal worden. Tot dan zal ik het team en mijn collega’s helpen om met mijn ervaring hen mede in staat te stellen sterke resultaten te behalen. Het zal niet op de piste zijn, maar ik wil echt aan het werk van het team bijdragen. De teamspirit is en blijft belangrijk en ik zal die ook ondersteunen.”

Benjamin Lessennes, Boutsen Ginion Racing: “Ik ben verheugd dat ik mijn debuut in de FIA WTCR kan maken en dat met Boutsen Ginion Racing, al had ik wel op andere omstandigheden gehoopt. Ik weet niet hoeveel races ik nog zal doen alvorens Tiago weer in de wagen zal zitten, maar ik wens hem een zo spoedig mogelijk herstel toe. Ik heb vorig jaar al met de nieuwe Honda Civic Type R TCR getest en hield daar een goed gevoel aan over, net als na de testen met het team recent in Zandvoort. Ik ben overtuigd dat we goed werk kunnen afleveren, al is het duidelijk dat het competitieniveau van de WTCR dit jaar nog hoger zal zijn, dan wat we voorheen al zagen!”

(persbericht)

You may also like
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend