Home > #Hoofdnieuws > WK en EURO Rallycross: deelnemerslijst voor Barcelona gekend

WK en EURO Rallycross: deelnemerslijst voor Barcelona gekend

Vandaag werd de deelnemerslijst vrijgegeven voor de eerste manche van het WK Rallycross dat half april begint in Barcelona, op het Circuit de Catalunya. Naast het WK beginnen ook de rijders voor Euro RX eraan in Spanje, en dat voor de klassen Supercars en Super1600.

In het WK zien we uiteraard de 15 namen die recent werden meegedeeld als permanente rijders, een lijst aangevoerd door de regerende kampioen Johan Kristoffersson. De Zweed mag zich in de eerste plaats aan concurrentie verwachten binnen zijn eigen team PSRX, met de Noor Petter Solberg. Het VW-duo Kristoffersson-Solberg   blijft de te kloppen formatie. Erg recent gaf onze landgenoot Sven Smeets nog mee Peugeot en Audi als voornaamste tegenstanders te zien. Peugeot pakt uit met de Fransman Sébastien Loeb en de Zweed Timmy Hansen terwijl Audi de Zweed Mattias Ekström en de Noor Andreas Bakkerud in stelling brengt. Naast de permanente rijders komen ook de Brit Oliver Bennett (BMW Mini), de Fransman Hervé Knapick (Citroen DS3) en de Chinees Ma Qinghua (Stard/Ford Fiesta) in actie. En dat laatste is meteen een primeur, Qinghua is de eerste rijder uit China die van rallycross proeft.

Naast 18 Supercar-rijders in het WK, tellen we 26 Supercars in het Euro RX, het FIA Europese kampioenschap. Daarbij zien we met Michael De Keersmaecker één landgenoot. Die zal een Ford Fiesta die afgelopen winter stevig werd vernieuwd besturen. “M.D.K.” mag zich aan heel wat tegenstand verwachten. Zo is er in de eerste plaats titelverdediger Anton Marklund met zijn VW Polo. Het Zweedse team JC Raceteknik zet voor de Noren Thomas Bryntesson en Ola Fröshaug net als in 2017 twee Ford Fiesta’s in en ook de twee Beetles geprepareerd door Per Eklund zullen permanent te zien zijn in de komende EK-campagne. De Noor Anders Braten en de Zweed Philip Gehrmann, beide komend uit de klasse Touringcars, zullen de Beetles besturen.

En in de klasse Super1600 is het maximum aantal inschrijvingen van 25 rijders bereikt. Titelverdediger Krisztian Szabo ontbreekt, dus daar kunnen we op zoek gaan naar een opvolger. Voor Volland Racing zien we daarvoor onder meer naar de Let Artis Baumanis, maar het gevaar lijkt te komen vanuit de hoek van Set Promotion, met de Twingo’s voor de Fin Jesse Kallio en de Rus Timur Shigabutdinov.

Afspraak voor het startschot van het WK en EK Rallycross tijdens het weekend van 14 en 15 april in Barcelona!

De WK-lijst vindt u hier  en de EK-lijst kan u hier bestuderen.

(foto J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring