Home > Circuit > Twee zeges voor BNLL Saxoprint in 2PK

Twee zeges voor BNLL Saxoprint in 2PK

De andere Belgische competities zijn nog niet van start gegaan, maar de bolides van de 2PK Racing Cup vorig weekend al volop aan het werk op het Franse circuit van Croix-en-Ternois. Daar werden twee toernooien van zes uur verreden die meetellen voor de Challenge Club 2PKRT. Ondanks de slechte weersomstandigheden waren een vijftiental 2PKs aanwezig en kunnen we spreken van een succesvolle meeting.

Het was zeker een geslaagd weekend, waarin alles perfect is verlopen”, vertelt Robert Van Gysegem, de voorzitter van het 2PK Racing Teams. “Tijdens elk van de twee dagen was er een kwalificatiesessie in de ochtend en een race van een half uur in de namiddag. Met de elf C1 Racing Cups erbij, zitten we aan 26 wagens. Dat bewijst dat een mengeling van de twee competities werkt. Daarbovenop hebben we nog geen incidenten gehad. Het is alleen maar positief dat de puristen van de 2PK, die ervoor zorgen dat de klassieke wagens in de serie blijven, talrijk aanwezig waren. Sfeer gegarandeerd, doorheen het hele weekend…”

De eerste wedstrijd van de Trophée de la Mer du Nord werd verreden op een erg glad circuit. Twee wagens van BNLL reden een overtuigende dubbel bij elkaar. De #42 van Rudy Coppieters en Laurent Jossieaux wonnen de sprint met 17 seconden voorsprong op de #65 van Bernard en Claude Crespin. Minder dan een halve minuut na die twee wagens kwam de #14 BMW van André Blaise, Philippe Marquet en Jean-Marc Louys binnen.

De #38 Noussaussinet van Arnaud Naisse, Louis Bouillon en Francis Pairot en de #90 2PK de Feu met Jean-Eric Brethenoux, Marc De Well, William Bernet en Michel Durigneux vervolledigen de eerste top vijf van het jaar. De laatste combinatie onderscheidt zich in de categorie ‘Améliorées’ van de #47 2PK Wet Dream RT van Sven Van Wijmeersch, Peter Van Israel, Hans Smit en Staf Mertens met een ronde verschil. Een Nederlandse winnaar bij de klassieke wagens voor #123 Dutch Dyane Racing Team van Frank Van Koppen, Rob Van der Voort en Erik Van der Voort. De ‘belle orange’ kwam voor #98 Retro Racing Team van Geert Van de Velde, Jurgen Van den Brande en Lars Arys binnen, maar ook voor de #435 2 Pattes Foll van Leny Cannesant, Sylvain Votte, Antoine Tailleur en Justin Cannesant.

We nemen dezelfde wagens en herstarten op zondag. Deze keer scheiden twee volledige rondes de #42 BNLL Saxoprint van Coppieters-Jossieaux van de #65 BNLL van Crespin-Crespin. Dat laatste duo heeft zonder twijfel zijn stempel gedrukt in de Hauts de France. Dat neemt echter niet weg dat de vreugde in het kamp van Nousaussinet het grootst was met een bronzen medaille voor de #38 van Naisse-Bouillon-Pairiot, de laatste in het rijtje mocht bovendien al… 75 lentes meemaken! Het team stond voor de eerste keer op het podium in de 2PK Racing Cup. Van een goede sfeer gesproken!

Na de wagens die punten verzamelden, zijn we aanbeland bij de laureaten in de categorie ‘Améliorées’, de #47 2PK Wet Dream RT eindigt deze keer voor de #90 2PK de Feu. Maar het is de #123 bolide van Dutch Dyane Racing Team met Van Koppen-Van der Voort-Van der Voort die in de ‘Classique’ wint met twee minuten op de #98 Retro Racing Team met Van de Velde-Van den Brande-Arys en met twee rondes op de #435 2 Pattes Foll van Cannesant-Votte-Tailleur-Cannesant.

Na een geslaagde eerste race, zullen de deelnemers het RACB-kampioenschap rijden tijdens de 12 Uur van Mettet op 21 en 22 april.

2PK Racing Cup 2018 / Kalender 2CVRT Club Championship & RACB Belgian Championship 

10-11 maart : Trophée de Croix-en-Ternois (2 x 6 uur) (2CVRT Club Championship)

21-22 april : 12 Uur van Mettet (RACB Belgian Championship & 2CVRT Club Championship)

20 mei : Trophée van Nevers Magny-Cours (6 uur) (RACB Belgian Championship & 2CVRT Club Championship)

23 juni : Trophée van Alsace – Anneau du Rhin (6 uur) (2CVRT Club Championship)

06-07 oktober : 24 Uur 2PK Spa-Francorchamps (RACB Belgian Championship & 2CVRT Club Championship)

25 november : Trophée van Mettet (6 uur) (RACB Belgian Championship & 2CVRT Club Championship)

(persbericht)