Home > #Hoofdnieuws > Monteberg: 7 proeven met Westouter als rallycentrum

Monteberg: 7 proeven met Westouter als rallycentrum

De dagen worden langer, de lente is in aantocht… Dan nadert ook het eerste evenement van VZW Superstage, de Short Rally Monteberg, die voor de tweede keer verreden zal worden als een Short Rally met twee verschillende klassementsproeven. Op 6 mei zal de Station Le Seau SR van de Monteberg te gast zijn in Westouter, het nieuwe rallycentrum.

Na meer dan veertig edities als rallysprint, kreeg de “Monteberg” vorig jaar een upgrade. Naast de klassieke proef op de Monteberg, werd een tweede klassementsproef, Busseboom, aan het programma toegevoegd om de deelnemers meer rijplezier en ritme te bieden. De wijziging viel duidelijk in de smaak, zowel bij de deelnemers als bij de toeschouwers. Hans Weijs Jr reed overtuigend naar de overwinning met zijn Ford Fiesta R5 voor de Mitsubishi’s van Piet en Sander van Hoof. Een volledig Nederlands podium. Dat vraagt om een reactie van de lokale specialisten in 2018…

Het reglement van de Short Rally van de Monteberg is beschikbaar op www.monteberg.com. De wedstrijd verhuist naar Westouter, waar het Rally HQ ondergebracht zal worden in zaal “Corneblomme” (Poperingestraat 4 te Westouter).

Na de administratieve en technische keuring op zaterdag, tevens de dag van de verkenningen, begint het serieuze werk zondag 6 mei vanaf 8h30. De deelnemers zullen 4 keer de proef op de Monteberg (10,76 km) en 3 keer de proef Busseboom (8,47 km) afwerken, goed voor 68,45 km tegen de chrono en vooral een ganse dag rallyplezier op een uitdagend parcours. De compacte “Monteberg” blijft de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Renties Ypres Rally.

Het reglement is beschikbaar op www.monteberg.com. De inschrijvingen zijn geopend vanaf 26 maart. Wees er snel bij, want vol is vol!

Klik op een foto en bekijk het album van vorig jaar …

You may also like
VAS Rally: Monteberg met centrum in Loker
Hermen Kobus verstevigt leidende positie in Eurol R5 Rally Challenge
Compact en spectaculair parcours: 23 kp’s, 50% tegen de tijd