Home > #Hoofdnieuws > Strijd tussen Princen, de Mévius en Fernémont in incidentrijke Spa Rally

Strijd tussen Princen, de Mévius en Fernémont in incidentrijke Spa Rally

Fernémont zette tijdens de eerste twee proeven van de tweede dag (Blanchimont en Combes) de snelste chrono’s neer. Daarmee maakt hij heel wat tijd goed op de klassementsleider Kris Princen, na KP8 staat hij op de derde plaats, 16 seconden achter Princen. Ook Ghislain de Mévius verkleinde zijn achterstand en staat nog steeds tussen hen in met bijna 8 seconden verschil op Princen. Verder kleuren enkele incidenten de Spa rally.

De zesde proef werd geneutraliseerd nadat Fred Bouvy van de baan ging en de weg versperde voor de anderen. Zijn weggetakelde Porsche is niet kapot, maar Bouvy mag niet meer verder. Vooraan lijkt de strijd absoluut nog niet gestreden, met verschillen die telkens kleiner worden. Bovendien staat ook nog twee keer de Clémentine op het menu vandaag.

In de achtste proef waar Ghislain de Mévius de snelste tijd reed, verloren we wel Cédric Cherain na een sortie. Cherain ging mee met de ambulance, zijn Fiesta blijft zwaar beschadigd achter.

Foto © Griffen Ostyn

Cédric De Cecco moest gisteren forfait geven in KP5 met een kapotte versnellingsbak in zijn Fiat 124 Abarth. Vandaag zijn de problemen echter van de baan en startte hij weer.

Gisterenavond in KP4 verloor Steve Vanbellingen zijn lichtbak. De rest van de proef én volledig KP5 verliep voor hem dus in het donker. Al was dat misschien niet zo’n groot nadeel aangezien het merendeel van de piloten hun lichten frequent moesten afleggen door dikke mist.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50