Home > Rally > BRC > Cracco voorlopig goed onderweg

Cracco voorlopig goed onderweg

Een opvallende verschijning aan de start van de Spa rally is zonder meer Pieter-Jan-Michiel Cracco. De West-Vlaming miste de opener van het Belgian Rally Championship nog vanwege zijn studiestage in Zuid-Afrika, maar in Spa verscheen hij dus wel aan de start. Ondertussen liet de Bruggeling in de Ford Fiesta van Team Floral wel al mooie dingen zien in de tweede proef van ons nationaal rallykampioenschap.

Met zowat al zijn tijden in de top 6 en een voorlopig vijfde plaats in het algemene klassement, doet hij het mogelijk nog beter dan verwacht. “Ik wil dit seizoen starten in alle wedstrijden van het Belgian Rally Championship, met als voornaamste doel om zoveel mogelijk kilometers te rijden. Ik wil met andere woorden ervaring, ervaring en ervaring vergaren. In de toekomst is het dan wel de bedoeling dat ik ook mee kan spelen vooraan, maar first things first, zou ik zeggen. In ieder geval starten we in de TAC in Tielt, en als het werk het toelaat dan gaan we effectief verder.”

Goed in Spa

In Haspengouw zagen we Pieter-Jan-Michiel Cracco niet, “maar dat was het gevolg van mijn studies en een stage in Zuid-Afrika.” In Spa rijdt Cracco junior een goede wedstrijd, “behalve in de laatste KP van vrijdagavond. Ik zag echt niets door de mist en besloot het rustig aan te doen, wat resulteerde in een 11de tijd, op goed twee minuten van Kris Princen, maar dat was bewust.”

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy