Home > Circuit > Girls On Track Karting Challenge

Girls On Track Karting Challenge

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De RACB vierde de “Dag van de Vrouw” met de lancering van “Girls On Track Karting Challenge”, het nieuwe programma van de FIA en de Europese Unie

In Genève presenteerde de FIA het “European Young Women Programme”, in aanwezigheid van Jean Todt, president van de FIA, en Michèle Mouton, voorzitter van de commissie voor vrouwen in de autosport. De ambassadrices van het project, de rijders Susie Wolff en Tatiana Calderón, tekenden eveneens present, net zoals Peter Sørensen, hoofd van de delegatie van de Europese Unie bij de Verenigde Naties in Genève.

De “Girls On Track Karting Challenge”, medegefinancierd door de Europese Unie en ondersteund door bandenfabrikant Yokohama, heeft tot doel de autosport te promoten bij meisjes tussen 13 en 18 jaar. Voor dit project werden acht landen weerhouden: Duitsland, Finland, Nederland, Polen, Portugal, Slovakije, Zweden en ook België, via de Royal Automobile Club of Belgium.

In de loop van 2018 zal elke federatie Karting Slalom-wedstrijden voor adolescenten organiseren, races die in stadscentra of tijdens grote sportmanifestaties zullen worden afgewerkt. Door dit initiatief hoopt de FIA de interesse van meer dan 3000 meisjes te wekken. In België worden drie kartingdagen georganiseerd, tussen juli en oktober.

Na afloop van de nationale wedstrijden nemen de drie beste meisjes van elk land het in maart 2019 tegen elkaar op, ter gelegenheid van een Europese finale in Le Mans. Daar strijden zij om één van de zes finaleplaatsen, om zo te kunnen deelnemen aan de “FIA Driver Training Camps”. Daar zullen ze een door de FIA ondersteund sportief en educatief programma volgen, dat in de herfst van 2019 wordt afgesloten met een finale in Brussel.
De RACB Sport is vereerd om voor dit nieuwe programma tot bevoorrecht partner van de FIA te zijn benoemd. Dit initiatief past helemaal in de heersende politiek om de autosport bij de jeugd te promoten.

“We zijn zijn heel trots om deze ambitieuze Europese competitie voor een jong en vrouwelijk publiek te kunnen lanceren”, stelt Jean Todt. “Ik ben heel blij dat de Europese Commissie zich via een financiële steun helemaal kan vinden in onze inzet om de aanwezigheid van de vrouw in de autosport te verhogen. De FIA zal er altijd over waken dat de autosport zowel voor mannen als vrouwen even bereikbaar moet zijn.”

(racb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC