Home > #Hoofdnieuws > De Keersmaecker en Baelus kennen hun tegenstanders in EuroRX

De Keersmaecker en Baelus kennen hun tegenstanders in EuroRX

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Enkele uren na het vrijgeven van de lijst met permanente rijders voor het FIA Wereldkampioenschap Rallycross volgde ook de lijst voor het Europese kampioenschap, kortweg EuroRX. Het Europese kampioenschap telt drie klassen, met name Supercars, Super1600 en Touringcars.

Op de lijsten vinden we twee landgenoten. Michael De Keersmaecker (MDK) neemt met zijn Ford Fiesta deel aan het EuroRX voor Supercars en Filip Baelus gaat met een Volvo C30 aan de slag in de klasse Touringcars.

Supercars: zware tegenstand voor “MDK”
Naast titelverdediger Anton Marklund zien we nog 22 andere namen op de lijst, waaronder dus één Belg, “M.D.K.”. Een andere opvallende naam is die van de Let Reinis Nitiss. Die was tot en met afgelopen jaar een vaste klant in het WK en neemt nu de Europese handschoen op met een Ford Fiesta van het Finse team Set Promotion. Verder zet veteraan Per Eklund twee VW Beetles in voor de Zweden Philip Gehrman en Anders Braten. Ook team G-Fors, ontsproten uit een samenwerking van Guerlain Chicherit en Stéphane Orre, wordt er eentje om in de gaten te houden met als rijders het Finse talent Jere Kalliokoski en de Fransman Jean-Baptiste Dubourg. Die laatste streed in 2017 met DA Racing nog mee in het wereldkampioenschap. Met 7 merken is het verder ook diversiteit troef. Goed nieuws voor België, de Supercars van EuroRX zullen half mei, in het zog van het WK, ook in Mettet te zien zijn.

Super1600: 22 rijders, 11 nationaliteiten
Eerste vaststelling. Geen Krisztian Szabo op de lijst. Szabo is de kampioen van 2016 en 2017 in deze klasse. De Let Artis Baumanis, de runner-up van vorig jaar, lijkt met zijn Skoda Fabia van Volland Racing dan ook één van de topfavorieten om Szabo op te volgen. Geen Belgen in deze klasse, maar wel een noorderbuur. De Nederlander Marcel Snoeijers prijkt namelijk op de deelnemerslijst en dat met een Renault Mégane.

Touringcars: Filip Baelus tegen de Scandinaven
De klasse Touringcars lijkt aan zijn laatste jaar toe en zij krijgen slechts drie wedstrijden voorgeschoteld. Voor hen staat België (Mettet), Noorwegen (Hell) en Zweden (Holjes) op het programma. Begin juli kennen we dus reeds de Europese kampioen in deze klasse. Een minimum aan wedstrijden, allicht is dat mee de oorzaak dat er slechts 9 namen op de lijst van Touringcar-rijders prijken. Maar daarbij wel een Belg, Filip Baelus. Met zijn Volvo C30 is hij normaliter niet kansloos tegen de zes Noren, één Deen en een Fin.

Het Ek voor Supercars en Super1600 begint halfweg april in Barcelona en het EK voor Touringcars begint dus half mei in Mettet.

Een volledige lijst van alle deelnemers vindt u hier.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Vaarwel Ken Block
WRX: Seizoensfinale in Spa
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet