Home > #Hoofdnieuws > Jaguar F-Type SVR: nieuw ‘Graphic Pack’ voor nog meer visuele spierkracht

Jaguar F-Type SVR: nieuw ‘Graphic Pack’ voor nog meer visuele spierkracht

Het internationale autosalon van Genève opent van vandaag tot 18 maart haar deuren en dat wil natuurlijk ook zeggen dat er heel wat nieuwigheden zullen worden voor- en/of tentoongesteld. Eéntje daarvan is alvast het opvallende ‘Graphic Pack’ dat de snelle Jaguar F-TYPE SVR siert, maar er is meer …

Kopers van de nieuwe Jaguar F-TYPE SVR kunnen voortaan een personaliseringspack bestellen voor de 321 km/u snelle supersportwagen om opvallende raceaccenten toe te voegen aan hun wagen.

Jaguar-designers van Special Vehicle Operations creëerden onder leiding van designbaas Ian Callum en het Bespoke-personaliseringsteam een ‘Grafisch Pakket’ dat de opwindende vierwielaangedreven F-TYPE SVR een sensationele dosis visuele spierkracht geeft.

De contrasterende afwerking voor de radiatorroosterrand, de spiegelbehuizingen en de aerodynamische vleugeltjes benadrukken de lift- en weerstandsreducerende aerodynamische addenda, zoals de voorbumper en splitter, de vlakke bodem, de actieve achtervleugel in koolstofvezel en de diffuser achteraan. De motorkap- en drempelstickers met 575-opschrift verwijzen naar het uitzonderlijke vermogen (575 pk) van de 5.0 V8-motor met compressor dankzij ventilatiesleuven in koolstof op de motorkap en zijdelingse sierelementen die het thema van de topprestaties nog versterken.

Het Graphic Pack voor de F-TYPE SVR is verkrijgbaar in zes unieke kleurenschema’s:

• Yulong White met accenten in Firenze Red
• Santorini Black en Gold
• Corris Grey en Ultra Blue
• Caldera Red en Black
• Ultra Blue en Corris Grey
• Indus Silver en Black

Alle versies zijn geschoeid met lichte 20” gesmede velgen en remzadels in een bijpassende kleur (rood of zwart). Koolstofkeramische remmen (CCM) zijn als optie verkrijgbaar en omvatten gele remklauwen.
Binnen voegt het ‘Graphic Pack’ verlichte ‘575’-drempelplaatjes toe en een genummerd plaatje dat specifiek is voorbehouden aan auto’s met dit pakket.

De F-TYPE SVR, die werd ontwikkeld door Jaguars SVO-afdeling (Special Vehicle Operations), werd ontworpen als de snelste en krachtigste F-TYPE maar blijft toch bruikbaar in het dagelijkse verkeer. De supersportwagen haalt in alle weersomstandigheden een topsnelheid van 321 km/u en sprint in nauwelijks 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl hij bestuurders toch beloont met een trefzeker rijgedrag, een snedige stuurinrichting en krachtige remmen.

Het chassis van de F-TYPE SVR beschikt over opgewaardeerde schokdempers en stabilisatorstangen, een achterwielophanging met stijvere gewrichten en bredere banden – 265/35 R20 en 305/30 R20 – wat hem een uniek karakter met minutieus uitgekiende responsen oplevert. De 575 pk sterke V8-motor met compressor laat een sportievere en ruwere klank horen via de lichte uitlaat in titanium en Inconel.

You may also like
Formula E Diriyah: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training
Formule E testdagen: Günther opnieuw bovenaan
Formule E: Jaguar I-PACE eTrophy verdwijnt van de kalender na dit seizoen
In een notendop: samen strijden tegen het coronavirus