Home > Rally > ERC > ERC Junior Experience weer van start

ERC Junior Experience weer van start

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In 2018 worden er vier ERC Junior Experience trainingen gehouden voor de FIA ERC Junior Under 27 rijders, die bij inschrijving automatisch worden geselecteerd. Daarbij twee bijkomende pakketten die kunnen worden gekozen door de deelnemers.

In het basispakket zitten al mediatraining, opmaak van pacenotes, het beheer van de banden, eerste hulp en inzicht in de organisatie en administratie binnen het kampioenschap. Bijkomend kan worden gekozen voor een “Groen” pakket (sociale media, afstelling van de wagen en bandenwissels) of een “Blauw” pakket (sponsoring en fysieke training).

“Ook rijders die geen deel uitmaken van het ERC Junior kampioenschap kunnen zich inschrijven”, zegt onze landgenote Evelien Deschuytter, die voor ‘All In Motion’ het beheer doet van deze programma’s. “In het verleden hadden we steeds enkele Belgische rijders die het programma volgden.”

De Britse Catie Munnings, in 2016 wezenlijk een complete beginnelinge in de rally en het ERC getuigt: “De ERC Junior Experience leerde me veel “tips en tricks” die enkel mensen met jaren ervaring konden geven. De docenten waren allemaal mensen die experten waren met veel invloed en ze blijven achteraf ook waardevolle contacten. De ERC Junior Experience liet me toe naar veel rally’s te gaan, de verkenningen te doen en onze eigen stijl te ontwikkelen in alle aspecten van de sport op een betere manier dan we ooit zelf hadden kunnen doen. Het was de beste manier om ons seizoen voor te bereiden, en we hadden er plezier in, beleefden de sfeer van de rally in gezelschap van de beste jonge talenten van Europa. Het waren lessen die ik heb geleerd voor de rest van mijn carrière.”

(foto’s: fiaerc)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/783221-500×354.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/16104-500×333.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars