Home > #Hoofdnieuws > Loeb topt Britse rallycross-opener

Loeb topt Britse rallycross-opener

Nu de FIA het testen min of meer limiteerde voor de WK-teams lijken een aantal teams bij wijze van test te opteren voor deelname aan een lokaal kampioenschap alvorens het WK Rallycross half april echt van start gaat.

Zo hadden we afgelopen weekend in ons eigen land, te Mettet, reeds hoog bezoek. Onder meer regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson en Petter Solberg kozen de track-day van zaterdag uit om de nieuwe Polo aan de tand te voelen, net als de Fransman Guerlain Chicherit (Renault) en de Noor Andreas Bakkerud (Audi). De twee laatsten namen zelfs deel aan de BK-manche van zondag laatstleden.

Nu werd pas de inschrijflijst vrijgegeven voor de seizoensopener van 17 maart voor het Britse kampioenschap, een manche die zal plaatsvinden op Silverstone. Daar trekt eind mei ook het WK naartoe. En daar zien we het Peugeot-team op de lijst prijken met niemand minder dan de Fransman Sébastien Loeb èn de Zweed Timmy Hansen. Daaruit mogen we voorzichtig opmaken dat bij Peugeot de beslissing is gevallen over de tweede rijder naast Loeb. Timmy Hansen lijkt dus zijn zitje te behouden. 1 maart sluit volgens onze bronnen de inschrijflijst voor het komende seizoen en allicht duurt het dan niet lang vooraleer we de volledige deelnemerslijst zien verschijnen. Naast het Peugeot-duo zal ook Guerlain Chicherit deelnemen evenals de Britse rally-rijder Mark Higgins met een Peugeot van Albatec Racing. Higgins bereidt zich op die manier voor op de WK-manche van Silverstone.

(foto J Dingenen, Loeb in Lydden (Engeland) )

You may also like
Vaarwel Ken Block
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring