Home > Circuit > Jean-Michel Loriers na 21 jaar opnieuw in VW Fun Cup

Jean-Michel Loriers na 21 jaar opnieuw in VW Fun Cup

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Hij is één van de pioniers van de VW Fun Cup. Jean-Michel Loriers nam immers deel aan het eerste seizoen van het kampioenschap met de meeste “Fun” van het land.

« Inderdaad nam ik deel aan de allereerste wedstrijd in de geschiedenis op het circuit van Chimay in 1997 », herinnert hij zich. « In die tijd werd het kampioenschap overkoepeld door de ploeg van Franz Dubois. De VW Fun Cup had toen een 1800cm³-motor van 130pk, gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Ik heb toen een auto gekocht en verschillende keren deel genomen aan de beroemde 25 Uren ».

En opnieuw stapt Jean-Michel vandaag in het strijdperk, zij het nu onder de hoede van Kronos Events. En al zijn er meer dan 21 jaar verlopen sinds zijn debuut, toch is de passie gebleven.

« Onrechtstreeks bleef ik in contact met de VW Fun Cup door Matthieu de Robiano, de eigenaar van DRM Motorsport, met wie ik enkele keren samenwerkte als traiteur », vervolgt de zaakvoerder van JML. « Ik heb in die beginjaren altijd graag dat kampioenschap gereden. Het is natuurlijk allemaal veel professioneler geworden in de loop der jaren, maar gelukkig is de losse sfeer gebleven. En dus wou ik wel eens terugkomen. Met Matthieu kwam ik al snel tot een akkoord voor een wederoptreden ».

Jean-Michel zal aan de start staan van de eerste wedstrijd van de European VW Fun Cup 2018, op 30 en 31 maart en 1 april eerstkomend op het Circuit van Spa-Francorchamps, in het kader van het Franco Fun Festival. Hij neemt er het stuur van de Biplace Evo3 met startnummer 373, die nog een vierde plaats haalde in de laatste Benelux Open Races in Zandvoort. En ook zijn ploegmaats zijn voor hem geen onbekenden…

« Mijn beide zonen Alexis en Julien, respectievelijk 25 en 24 jaar jong, zullen mij bijstaan en op hun beurt hun debuut in de autosport vieren. En met een Biplace rijden geeft mij de kans om vrienden en passagiers mee te nemen, wat toch een aangename belevenis is. Het Franco Fun Festival valt precies op het juiste moment, want tijdens de 25 Uren VW Fun Cup ben ik niet in het land. Zo kan ik toch nog samen met mijn kinderen rijden in een officiële wedstrijd, en dit op het, meer dan ooit, mooiste circuit van de wereld ».

En deze hofleverancier besluit : « We rijden in de eerste plaats voor het plezier en de familie. Maar als Alexis en Julien overtuigd zijn na deze ervaring, is het niet uitgesloten dat ze dit jaar nog aan een paar wedstrijden deelnemen van de European VW Fun Cup ».

Ongetwijfeld alweer een familiekroniek met nog heel wat onbeschreven bladzijden…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni