Home > Rally > Divers > Lommers wint Criterium

Lommers wint Criterium

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het is het verhaal van elk rallyseizoen. Het RACB Rally Criterium is het doodgezwegen broertje onder de diverse klasses en disciplines. Promotoren willen dat de rijders in het Criterium de doorstart maken naar de nationale klasses, maar vele deelnemers zitten niet te wachten op verkenningen, tweedaagse wedstrijden of rally’s van zonsopgang tot zonsondergang.

Korte, beperkte lussen van een honderdtal kilometers, democratische inschrijvingsgelden en een competitie met een bepaalde amusementswaarde. Dat zijn de dingen waar de concurrenten in het RACB Criterium naar zoeken. En het plateau van 26 deelnemers is voor de organisator een welkome opvullling van het evenement. De competitie, die speelt zich af ver van de nationale klasses. Na de BRC wagens, na de Juniors, na de Historics…

Voor Philippe Lommers was het een revanche voor de pech die hij vorig jaar kende. Slechts drie opgaves vielen er te noteren (waaronder Fredrik Vrolix met de Yaris) en dus verliep de strijd rechtlijnig op het ijzige parcours. Ijzig. Het woord is gevallen. De koude, maar kurkdroge, proeven zijn gunstig voor de krachtbronnen van de rallywagens. Die kunnen alles uit het blokk halen en dat is dan weer een voordeel voor de pk-rijke wagens. Philip Lommers haalde het beste uit zijn BMW E36 M3, die zoals ieder jaar over het tussenseizoen piekfijn in orde wordt gesteld. Op de openingsproeven dienden ze de identieke wagen van het duo Simonis-Smolders af te houden, vanaf de 5de KP vestigden Erik en Steve Dams zich met de verrassend snelle Nissan Z350 op de tweede plaats. Maar met 5 besttijden over 8 proeven kwam de leidersplaats van Lommers nooit in het gedrang.

En voor u denkt dat het Criterium een verzameloord is voor kneusjes… weet dan wel dat de tijden van de toppers regelmatig goed zijn voor een top20 tijd in het nationale klassement. En daar zouden sommigen veel geld voor geven!

De volgende Criteriumwedstrijd is voorzien in de rand van de TAC Rally

(foto’s: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50