Home > Rally > BRC > Steve Vanbellingen maakt debuut aan twee snelheden

Steve Vanbellingen maakt debuut aan twee snelheden

Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen stonden aan de start van de Haspengouw Rally, de opener van het Belgian Rally Championship. Na een moeilijke eerste lus, waarin het duo moeilijkheden had om het goede ritme te vinden, volgde een foutloze wedstrijd met een vierde plaats in de standaardklasse als resultaat. Al beseft de équipe van de Mitsubishi EVO X uit de stal van Colsoul Rallysport wel dat er meer had ingezeten. Na de wedstrijd in het mooie Haspengouw volgt over twee weken al de volgende afspraak van het Belgian Rally Championship: de Spa Rally. Vorig jaar ging het daar erg goed voor het Brabantse duo en uiteraard kijken ze uit naar het vervolg van het Belgian Rally Championship.

Steve Vanbellingen: “Het Belgian Rally Championship zit duidelijk in de lift. Hier in Landen zagen we een tiental wagens uit de R5-klasse, drie Porsche 911 en bijna tien Mitsubishi en Subaru uit de standaardklasse aan de  start verschijnen, met nog een echte Subaru WRC als opvallende verschijning. Het is dan ook niet makkelijk om helemaal vooraan post te vatten. Onze ambitie is om ons te meten met de bolides achter de WRC en R5. We zijn vooral naar Landen gekomen met het doel om uit te rijden en weer ritme op te doen.”

Het was ijskoud toen de wagens voor de eerste lus van vier proeven van start gingen en het liep wat stroef in die aanvangsfase voor het duo Vanbellingen-Vanrijkelen. “We kozen een te harde afstelling van de wagen, iets wat uiteraard op circuit goed werkt, maar voor een rallywagen is dat niet meteen de goede richting. Na de eerste lus hebben we dan enkele dingen aangepast en het ging véél beter. Ik reed op twee van de vier proeven zelfs een halve minuut sneller dan tijdens de eerste passage. Op het einde van de rally lieten we tijden noteren rond de tiende plek en niet ver van Jonas Langenakens, toch een referentie in onze klasse. Het is natuurlijk jammer dat we goed anderhalve minuut lieten liggen in de openingsfase, maar goed, de rest van de wedstrijd was goed, zonder de minste fout en dat laat ons het beste hopen voor de rally in de Ardennen over goed twee weken.”

De rally van Spa vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart in en om het circuit van Spa-Francorchamps.

(persbericht)

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek