Home > Rally > BRC > Guillaume de Mévius: “Heel wat geleerd richting podium”

Guillaume de Mévius: “Heel wat geleerd richting podium”

Guillaume de Mévius en Louis Louka wisten het Belgische luik van hun rallyseizoen op een schitterende manier te openen. Zaterdag reden ze met de Peugeot 208 T16 in de kleuren van het RACB National Team naar het podium van de Rally van Haspengouw. Onderweg zetten ze enkele mooie tijden neer, terwijl ze foutloos de finish haalden.

De vertegenwoordigers van het RACB National Team mochten de Rally van Haspengouw met een champagnedouche afsluiten. De openingsmanche van het JobFIXers Belgian Rally Championship werd afgewerkt in en rond Landen. Op het specifieke parcours – gekenmerkt door heel wat hernemingen – wisten de jonge rallywolven de wedstrijd op een mooie derde plaats af te sluiten.

“We zijn in de wolken met dit resultaat”, stelde Guillaume de Mévius na de twaalfde en laatste chronorit van de dag. “Ik heb de indruk dat ik de Peugeot 208 T16 nu nog meer onder controle heb. We hebben heel wat geleerd vandaag. Ik ben vooral tevreden over de eerste lus, waar we echt in de buurt van de snelste rijders konden blijven. Zoals gepland hebben we geen overdreven risico’s genomen en een kleine veiligheidsmarge ingebouwd. Onze felicitaties ook aan Kris Princen en Vincent Verschueren, die met hun duel op het scherp van de snee de hele dag lang voor spanning zorgden.”

Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team, was eveneens heel tevreden met de derde plaats van Guillaume en Louis. “Onze jonge kerels leren snel. In Landen zetten ze een perfecte wedstrijd neer, zonder één keer in de fout te gaan. Heel dikwijls kwamen ze met hun Peugeot 208 T16 dicht in de buurt van de tijden van de rijders die om tienden van seconden om de leiding aan het strijden waren. We mogen heel trots zijn op deze prestatie, een goede voorteken voor het vervolg van het seizoen.”

(persbericht)

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek