Home > #Hoofdnieuws > Princen: “Ik moest Vincent pakken op de laatste proef”

Princen: “Ik moest Vincent pakken op de laatste proef”

Kris Princen wint voor de vierde keer de Rally van Haspengouw. Zijn dichtste achtervolger was Vincent Verschueren, die in tien van de twaalf KPs de snelste was. Dit zijn de reacties heet van de naald:

Champagne, bier en veel volk. Dat is wat de winnaar van deze Haspengouwse Rally stond op te wachten. Hij was z’n wagen nog niet uit en het team ontkurkte de champagne al onder begeleiding van een luid applaus. Deze rally was spannend tot op het einde. Vincent Verschueren leek de winnaar te worden na winst in tien proeven, maar Kris Princen en Bram Eelbode zaten hem op de hielen. Zij konden uiteindelijk de slag thuis halen, onder meer uiteraard na de straf van dertig seconden voor Verschueren eerder deze namiddag.

Het is niet mijn mooiste overwinning, maar het is wel een hele mooie. Net omdat het nagelbijten was tot de laatste seconde. De laatste KP in Horpmaal was een hele sterke voor mij. Ik zat vol adrenaline en ik dacht ‘ik moet Vincent pakken op de laatste proef’. En dat is gelukt“, aldus een enthousiaste Princen.

Vincent Verschueren was zichtbaar ontgoocheld na de finish en reageerde uiteraard ook: “Ik vind de tijdstraf van dertig seconden volledig onterecht en overdreven. Wij zagen een los lint en wisten niet wat er gebeurde. Ik win in heel die situatie geen tijd, ik verlies daar zelfs enkele seconden! Daarom begrijp ik het allemaal niet goed. Bovendien verliezen we dan de rally met één seconde… Ik ben ontgoocheld, diep ontgoocheld!

Guillaume de Mévius toonde zich dan weer erg tevreden met zijn derde plaats op amper 35 seconden van de winnaar. “35 seconden, dat is ongeveer 0,3 seconden per kilometer of minder dan we gedacht hadden. Ik ben dus heel tevreden met het resultaat en de manier waarop! Ik denk dat we vandaag een mooie prestatie hebben afgeleverd.

 

 

 

Jonas Langenakens: “Mooie rally, meer zat er echt niet in. Ik heb alles gegeven en heb me wel een aantal keer afgevraagd waarom wij niet met een R5 kunnen rijden, want dan kan ik me meten met de top 5 hier.”

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy