Home > #Hoofdnieuws > Boonen met Porsche en Kumpen-Longin in Belcar

Boonen met Porsche en Kumpen-Longin in Belcar

Autosportwereld.be was deze namiddag in goed gezelschap, met name dat van Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin en zij hadden goed nieuws…

Tom Boonen was jarenlang trouw aan de dezelfde wielerploeg, maar tijdens zijn korte autosportcarri√®re heeft de man uit Mol wat moeten zoeken alvorens zijn stek te vinden. “Met Anthony Kumpen en Bert Longin kom ik nu in een veel meer professionele omgeving terecht en dat zocht ik”, aldus de voormalige toprenner die straks zijn eerste wielervoorjaar zal missen.

Tom Boonen start straks, op zondag 8 april, met het duo Anthony Kumpen en Bert Longin in de Belcar Endurance, het Belgische uithoudingskampioenschap. Het trio leerde elkaar kennen tijdens de voorbije 25 Uur VW Fun Cup in Francorchamps en het klikte meteen.

“Kort daarna ontstonden al de plannen om weer samen te gaan rijden”, vertelt Kumpen en dat werd al snel realiteit. Toch leek het eerst alsof Boonen met een Mercedes GT4 zou gaan racen, maar dat wordt het dus toch niet. “Mijn hoofdprogramma wordt de Belcar met Kumpen en Longin en de Europese Nascar met het team waar ook Marc Goossens racet”, aldus Boonen. “Daarnaast is er nog de 25 Uur VW Fun Cup begin juli, met opnieuw Kumpen en Longin en misschien nog 2 √† 3 andere races, die ik invul als het strookt met mijn agenda.”

“We gaan Tom geen druk opleggen”, klinkt het antwoord van Longin en Kumpen lachend op de vraag wat de ambitie is, “maar we willen kampioen worden en de 24 Uur van Zolder winnen…” Opvallend, Tom Boonen won het BK wielrennen in 2009 en 2012 en wil dus nu een nationale titel op circuit, een unicum.

“Ik reed al eerder met een wereldkampioen”, vult Longin aan, “want ooit deelde ik een Chrysler Viper in Belcar met Eric Geboers.”

Het wapen van het trio is een Porsche 991 GT3 Cup, uiteraard ingezet door PK Carsport.

Kalender Belcar 2018:

7-8 april: Zolder 125 min- New Race Festival (met de Blancpain GT Series)

2-3 juni:- Spa 180 min- Spa Euro Race

30 juni-1 juli : Zolder 180 min – Zolder Superprix

9-12 augustus: Zolder – 24 Hours of Zolder

29-30 september : Spa 180 min- Racing Festival

20-21 oktober : Zolder 120 min- American Festival (Nascar)

© Foto: Benjamin Renard

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen