Home > #Hoofdnieuws > Ekström verlaat DTM en Frijns vervangt hem

Ekström verlaat DTM en Frijns vervangt hem

De Zweed Mattias Ekström kondigde vandaag live via een persconferentie vanuit Oostenrijk aan dit jaar vol voor het Wereldkampioenshap Rallycross te kiezen. De afgelopen jaren combineerde de teambaas van EKS DTM en rallycross en aan het stuur van zijn Audi A1 reed hij in 2016 naar de wereldtitel in rallycross. In 2004 en 2007 werd hij DTM-kampioen. Tussendoor won hij ook nog eens drie keer de “Race of Champions”. Nu zet Ekström dus een punt achter zijn DTM-carrière.

In 2018 kan hij zich nu vol concentreren op een poging een nieuwe titel te behalen in het WK Rallycross en dat opnieuw met steun van Audi.

Het is overigens de Nederlander Robin Frijns die Ekström in DTM zal vervangen. Frijns heeft er een schitterende eenzittercarrière opzitten en reed vervolgens in de GT-racerij naar diverse titels met WRT Audi.

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland