Home > #Hoofdnieuws > Cadillac wint sprinteditie van 24 Uur Daytona

Cadillac wint sprinteditie van 24 Uur Daytona

Action Express Racing heeft de zege behaald in de 56ste uitgave van de Daytona 24 Hours, met een nieuw afstandsrecord voor Filipe Albuquerque, Christian Fittipaldi en Joao Barbosa in hun Cadillac DPi-V.R. Fernando Alonso werd bij zijn debuut in een langeafstandsrace 38ste. Voor de Belgen viel er geen eer te behalen.

Filipe Albuquerque, Christian Fittipaldi en Joao Barbosa legden 808 ronden af en ontkrachtten zo meteen de beweringen dat deze editie niet op snelheid maar op uithouding zou beslecht worden. Er waren door het hoge ritme behoorlijk wat problemen bij de toppers. Zo verloren we onder meer de Spirit of Daytona Racing en Wayne Taylor Racing Cadillac. Ook de beide Extreme Speed Motorsport Nissan DPi viel weg, net als de Joest Mazda DPi. Alonso zijn bolide kende ook problemen, maar de United Autosport Ligier kwam wel aan de finish.

In de GT Le Mans was Ford onverslaanbaar. De zege was in extremis voor de bolide van Ryan Briscoe, Scott Dixon en Richard Westbrook. In GTD ging de zege naar de Grasser Racing Lamborghini Huracan GT3 van Mirko Bortolotti, Franck Perera, Rolf Ineichen en Rik Breukers. Zowel Laurens Vanthoor (Porsche) als Louis Machiels (Lamborghini) reden niet naar een ereplaats.