Home > Historic > Legend Boucles: Thiry en Subaru vedetten in demo

Legend Boucles: Thiry en Subaru vedetten in demo

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Na een aantal jaren met een kleiner deelnemersveld, is de Demo categorie in de Legend Boucles terug op volle kracht. Zo is er onder meer voor de eerste maal sinds de deelname van Marc Duez in de MG Metro 6R4, een echte Belgische ster bij de deelnemers en dat in de persoon van Bruno Thiry.

Na een zege in de Legend met de Audi Quattro zal Thiry na enkele moeilijke jaren met onder meer Alfa, Citroën en Datsun nu een robuuste Subaru Impreza N12 besturen uit de ateliers van Jos Boon. Deze operatie wordt mede mogelijk gemaakt door de garage Subaru Lambin uit Houffalize, die blij zijn met de terugkeer van de voormalige officiële rijder van het merk. “Ik ga heel waarschijnlijk nog eens de finish zien en me amuseren op zondag op de onverharde proeven”, aldus Bruno.

Hij zal echter niet de enige zijn die met het Japanse merk aan de start verschijnt. Er zijn naast de horde Japanse vierwielaangedreven wagens ook de Audi Quattro S1 van Marc Vereecke en de Porsche Dakar van Stéphane Henrard, maar de meerderheid van de wagens is dus Subaru.

Maxime Fannoy, een regionale rijder die trouw aan de proef is, is er bij en we zien ook nog diverse andere Impreza 555 Groep A of WRC. Alles bijeen zijn er een tiental exemplaren, waaronder de authentieke Impreza WRC97 chassisnummer 12, waarmee de betreurde Colin McRae zijn bijdrage leverde aan de constructeurswereldtitel van Subaru in 1998. De wagen is vandaag eigendom van de Brit Martyn Spurrell en ooit zagen we er ook Grégoire de Mevius en Patrick Snijers mee rijden.

Zijn landgenoten Steven Rockingham en Ros Dean hebben ook zo’n vrij unieke Impreza WRC. We verwachten ook de Impreza van de Fransman Emile Premont, Kenneth Poels, en mooie versie 555 van Benoît Allart (in de kleuren van Winfield waarin we onder meer Renaud Verreydt en Bruno Thiry zagen rijden) of Julien Elleboudt alias Monsieur Enseignes Plexi die ook een mooie wagen zal inzetten. Tot slot is ook de 00-wagen een Subaru, maar dan een nieuwe WRX, de laatste versie in Europa, in de handen van journalist Joost Custers.

(pers/foto: Sébastien Lagache via Speedactiontv.be)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Legend Boucles 2023: twee Kevers aan de start
Legend Boucles 2023: lijst mooie namen aan de start groeit
Legend Boucles: Cherain voor de winst
In een notendop: rally