Home > Circuit > Karel de Grote Hogeschool met module ‘Motorsport’

Karel de Grote Hogeschool met module ‘Motorsport’

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen pakte dit academiejaar uit met een module “Motorsport“, binnen de bacheloropleiding Autotechnologie. Docent voor deze module is Dorian Kruger. Dorian verdiende door de jaren heen al zijn sporen als technieker in verschillende racedisciplines. Maar hij staat niet alleen want nemand minder dan Nico Verdonck werd bereid gevonden de opleiding te steunen. Nico Verdonck hoeven we de trouwe autosportfan niet meer voor te stellen: professioneel racepiloot bij het Duitse Lambda Performance, en met GT3 topwagens als de Bentley en de Ford GT een habitué van uithoudingsraces als de 24u van de Nurburgring en Dubai.

De module Motorsport geeft een overzicht van de expertise die nodig is om aan de slag te kunnen bij een raceteam. Buiten de technische aspecten komen ook de structuur van de autosport, de regelgeving, veiligheid en verloop van een raceweekend aan bod. In deze opleiding ligt de focus eveneens op de begeleiding van de rijders, het zoeken naar de beste afstelling, gebruik van camerabeelden en datalogging.

Tenslotte is er nog oog voor enige harde realiteit. Werken in een raceteam is zeer hard. Er wordt veel inzet verwacht, tijdens lange, vermoeiende nachten met amper slaap, er is relatief weinig verdienste met verre en lange verplaatsingen in binnen- en buitenland. Een harde “mannenwereld”, en daarom doet de Hogeschool ook een oproep aan geïnteresseerde vrouwen! Want technisch inzicht heeft niks te maken met geslacht en het is zeker niet zo dat vrouwen geen interesse hebben in techniek, auto’s of races. Vrouwen zijn dan ook meer dan welkom in de opleiding en op het circuit!

Info over de opleiding kan u krijgen op de website van de Karel de Grote Hogeschool.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/nico-verdonck.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/nico-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]