Home > Circuit > BNL Karting Series nu ook met KZ2 categorie

BNL Karting Series nu ook met KZ2 categorie

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bij de voorstelling van het nieuwe seizoen van de BNL (Belgian New Leaders), werd door de organisatie aangegeven dat nu ook de KZ2 categorie welkom is voor het 2018 kampioenschap.

The BNL Karting series profileert zich 10 jaar als een competitie van hoog niveau, met een internationale instroom. De KZ2 was de FIA gereglementeerde karting categorie en die leverde veel gerenommeerde rijders op als Bas Lammers, Beitske Visser en uiteraard…Max Verstappen.

Van de KZ categorieën werd in de loop van de jaren afgestapt, door zowat alle kampioenschappen en series binnen de karting. Voornamelijk wegens “te duur”. De BNL series richtte zich de afgelopen jaren vooral op de Rotax Max categorieën en een aanvaarding van de (FIA) KZ categorie is een beetje een verrassing. Bovendien kunnen de geklasseerden op de eerste twee plaatsen in het kampioenschap KZ een gratis deelname winnen aan het Wereldkampioenschap KZ2 dat van 6 tot 9 september gehouden wordt op het Horenbergdam circuit in Genk!

(foto: bnlkartingseries.be)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Race 1
14-15 April
Circuit Karting Genk (België)
Race 2
30 Juni – 01 Jul
Circuit JPR Ostricourt (Frankrijk)
Race 3
06-07 Oktober
Circuit Karting Genk (Belgium)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia en is klaar voor het Europese kampioenschap CIK-FIA
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
In een notendop: karting
In een notendop: GT World, karting en BGDC