Home > #Hoofdnieuws > Peterhansel pakt 40ste dagzege, Sainz blijft leider in Dakar

Peterhansel pakt 40ste dagzege, Sainz blijft leider in Dakar

Weer business as usual in de Dakar, met het tweede deel van de marathonetappe zonder assistentie.  Tussen Uyuni en Tupiza was Stéphane Peterhansel de snelste – zijn veertigste dagzege ooit -, met 49 seconden bonus op Cyril Despres en iets meer dan 2 minuten op de snelste man van Toyota, Nasser Al-Attiyah. Een knappe Bernhard Ten Brinke (Toyota) en leider Carlos Sainz maakten de top 5 vol. Geen grote verschillen dus vooraan, in tegenstelling tot de rit van gisteren.

In de tussenstand leidt ‘El Matador’ Sainz met meer dan een uur voorsprong op Nasser Al-Attiyah (Toyota) en Peterhansel. Jakub Przygonski en Tom Colsoul (MINI) zijn mooi zesde, maar met bijna een uur achterstand op de nummer 5, Giniel De Villiers. Bij de motoren leidt nog steeds de Fransman Adrien Van Beveren. Noteren we dat de rit van morgen is afgelast vanwege noodweer.

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege