Home > #Hoofdnieuws > 24 Uren Karting Francorchamps nu al volzet, maar…

24 Uren Karting Francorchamps nu al volzet, maar…

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Wat een bijval! Nog voor het jaareinde van 2017, was de editie 2018 van de 24 Uren Karting van Francorchamps al volgeboekt. Uiteindelijk zullen niet minder dan 65 ploegen het tegen elkaar opnemen op de identieke Bizz Twins karts op 1 en 2 september eerstkomende. Tegelijk maken de 24 Uren voor privé-karts (30 juni en 1 juli) zich eveneens op om een mooie tweede editie te beleven, met een nieuwe en aantrekkelijke “Arrive & Drive” formule.

 De beheerder van One Day Karting, Patrick Van Billoen, had het in 2013 goed bekeken toen hij de 24 Uren Karting van Francorchamps herlanceerde. Na heel wat werk bleek het genomen risico op te brengen en kende de etmaalrace voor de zogeheten “huurkarts” een onuitgegeven succes. “We hadden al besloten het aantal toegelaten teams op te drijven en 60 inschrijvingen voor te stellen voor 2018”, legt Patrick Van Billoen uit. “Maar die werden al allemaal gereserveerd nog voor het einde van 2017. Met mijn goede vriend Marc Pilloy en heel onze ploeg hebben we sedert het begin steeds de organisatie, communicatie en de live video-uitzendingen goed verzorgd… De terugkeer naar één enkele categorie in 2017 kreeg ook veel bijval en klaarblijkelijk heeft ons evenement nog steeds de wind in de zeilen.”

Diegenen die Patrick Van Billoen kennen, weten dat deze gepassioneerde mens nooit op zijn lauweren rust, maar dat hij ook een groot hart heeft. “We moeten het toegeven. De teleurstelling van de vele teams die op de wachtlijst zijn terecht gekomen heeft ons echt geraakt”, verduidelijkt hij. “De firma die ons de karts verhuurt aanvaardde om toch nog te investeren in enkele bijkomende chassis, zodat we vijf bijkomende plaatsen konden aanbieden. Met 65 karts aan de start, zal het zeer geanimeerd worden komende 1 en 2 september!”

 24 Uren Privé-karts: een bijkomende “Arrive & Drive” formule

 Tegelijkertijd bouwt One Day Karting ook verder op de ontwikkeling van de 24 Uren voor Privé-karts, een wedstrijd voorbehouden aan de 4-takt machines, die ook gehouden wordt op de kartpiste van Francorchamps op 30 juni en 1 juli. “We blijven trouw aan ons oorspronkelijke recept”, vervolgt Patrick Van Billoen. “De samenhorigheid van de sport, de media return… Het doel blijft dat iedereen een leuke tijd beleeft.

Even herhalen dat er drie onderscheiden categorieën worden aangeboden (karts met 4-takt eenheidsmotor in Evo1, tweemotorige karts met 4-takt in Evo2 en karts met specifieke 4-takt motoren in Evo3). Er zijn wat lichte wijzigingen in het technische reglement (minimumgewicht van 175 kg en een herziene, lichtelijk hogere toekenning van de brandstofhoeveelheid) die het gevolg zijn van de ervaring van afgelopen jaar, maar de grote lijnen blijven dezelfde. De grootste wijziging zal plezier doen aan de deelnemers: de prioriteits-inschrijvingsgelden (inschrijving voor 15 januari) gaan naar beneden.

“Voor One Day Karting moeten deze 24 Uren voor Privé-karts 2018 vooral bevestigen dat het concept aanslaat”, verduidelijkt Patrick. “We hebben vernomen dat meerdere teams hun eigen karts aan het ontwikkelen zijn en dat de Britten, die verleden jaar kwamen afgezakt, super enthousiast zijn. En dat betekent dat ze in groten getale zullen terugkeren. We rekenen op een dertigtal equipes. Het is het bewijs dat het recept stilaan in de smaak begint te vallen.”

Maar dat is niet alles! We zijn er ons van bewust dat het klaarmaken van een kart voor enkel maar deze ene wedstrijd ingewikkeld kan worden! Daarom stelt One Day Karting, in samenwerking met de gekende Britse tuner Howard Lucas, dan ook een zeer interessante huurformule voor. Meerder chassis met tweemotorige MS Lucas zullen worden ingezet in Evo2. Ze worden ter beschikking gesteld tegen een prijs, alles inbegrepen (deelnamekost, technische bijstand, banden, benzine…) die beperkt wordt tot 3.675 euro, BTW inbegrepen voor elke inschrijving die voor 15 januari binnenloopt. Vanaf 16 januari betaalt men 3875 euro. Kortom een zeer interessante formule!

Vermelden we nog dat er in de lente een testdag is voorzien voor de tweemotorige MS Lucas karts. Ondertussen is ook het reglement van de 24 Uren Privé-karts beschikbaar op de site www.onedaykarting.be en kunnen alle bijkomende inlichtingen worden ingewonnen bij Patrick Van Billoen op 24h2018@isa-be.net.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag