Home > Rally > Divers > Serradori-Lurquin controleren, Vasilyev in tegenaanval

Serradori-Lurquin controleren, Vasilyev in tegenaanval

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Gisteren verloor de Rus Vasilyev (MINI) voor het eerst sinds de start van de Africa Race in Marokko, de leiding van het klassement. De nieuwe leider, de Fransman Serradori, bijgestaan door onze landgenoot Lurquin, kon zich dus aan een tegenaanval verwachten van de Rus. Deze keer was het aan de LCR30 buggy van Mathieu Serradori en Fabian Lurquin om de lastig te navigeren pistes te openen. Het Russische duo Vladimir Vasilyev-Konstantin Zhiltsov gingen al snel voorbij het Frans-Belgische duo en schreven de etappe op hun naam. Ze hielden iets meer dan 6 minuten voorsprong op Thomasse en Laroque in de Optimus Buggy. Sterke rit van Gerard Van Rooij, die de Iveco vrachtwagen als derde algemeen plaatste, nog voor Serradori en Lurquin. In de tussenstand blijft het Frans-Belgische duo wel aan de leiding met meer dan 48 minuten voorsprong op het Russische tandem.

De andere Belgen dan. Een 12de plaats was weggelegd voor de Overdrive Toyota van Erwin Imschoot en Patrick Van Hyfte, 35 en een halve minuut achter de winnaars. Essers-Cooninx-Lauwers haalden het vandaag met een 23ste plaats weer van MAN-merkgenoten Govaere-Hillewaere-Helewaut op de 28ste plaats.

Imschoot: redelijke uitgangspositie

Gisteren laat op de avond liet Erwin Imschoot via zijn zoon Olivier ons nog weten dat hij tevreden is over zijn positie, na de bijna 1000 km lange dubbeletappe. “De wagen deed het perfect. De duinen waren zeer moeilijk. Wij verloren er veel tijd, net als vele anderen. De sporen die we volgden van de voorgangers bleken niet de goede en vele mensen reden zich vast. Op 39 km voor de finish vielen we dan nog zonder benzine. We moesten een half uur wachten voor een passerende collega zo vriendelijk was ons naar aankomst te slepen. En daarna konden we rekenen op Noel (Essers) om naar het bivak te geraken. Onze positie is dus al bij al zeer redelijk.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

ETAPPE 9
1. Vasilyev-Zhiltsov (Mini) 04:30:47
2. Thomasse-Laroque (Optimus) (Optimus) +00:06:06
3. De Rooij-Rodewald-Torrellardona (Iveco) +00:17:26

12 Imschoot-Van Hyfte (Toyota) +00:35:32
23 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN) +02:30:42
28 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN) +02:51:26
…  Cromphout-Verhaeren (Polaris)

TUSSENSTAND
​1. Serradori-Lurquin (LCR30) 32:33:23
2. Vasilyev-Zhiltsov (Mini) +00:48:02
3. Thomasse-Laroque (Optimus) +02:37:03

8 Imschoot-Van Hyfte (Toyota) +07:15:52
15 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN) +13:51:37
19 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN) +18:41:36
… Cromphout-Verhaeren (Polaris)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo