Home > Rally > Colsoul verliest 15 minuten in mulle zand

Colsoul verliest 15 minuten in mulle zand

Jakub Przygonski (MINI John Coopers Works) en Tom Colsoul beleefden geen al te beste dag in de Dakar. Het Pools-Belgische duo kwam na goed 180 km vast te zitten in het mulle zand en verloor een kwartier. In de stand zakken ze naar de 14e stek op bijna 22 minuten van de leider.

Zoals voorspeld werd het vandaag een moeilijke rit” aldus Tom Colsoul. “Er waren enkele moeilijke en zeer verraderlijke punten maar we kwamen er vrij vlot doorheen. De duinen waren bijzonder zacht met heel veel afstappen. Alles liep perfect tot we ons na zo’n 180 km vastreden in het mulle zand. Als dat bergop en bergaf gebeurt kan je je nog een beetje laten rollen of met de krik spelen. Hier was dat niet het geval. We moesten de banden aflaten, zandplaten uithalen en beginnen scheppen. Jakub kon 100 meter rijden, ik moest 100 meter lopen. We verloren daar een kwartier. Zonder dit voorval hadden we de 5e tijd gereden. Kijk, dat is koers. We hebben 2 ritten gehad en er komen er nog 12. Er kan nog van alles gebeuren. Net als Matthieu Baumel had ik vandaag voor het eerst in mijn carrière last van wagenziekte. Iedereen maakt daar nogal wat van maar het is vergelijkbaar met een kleine die achteraan in de wagen plotseling moet overgeven. Zo is mij dat ook overkomen. Het was de eerste keer maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Geen paniek. Ik stel het wel. Het was heel even vervelend maar Jakub is niet moeten stoppen en het voorval heeft ons geen tijd gekost.” (© Dupain)