Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Imschoot tevreden met status quo

Africa Race: Imschoot tevreden met status quo

Een rustdag vandaag na twee zeer lange etappes in de Afrika Race. Morgen verlaat de karavaan Marokko en wordt de woestijn in Mauretanië aangepakt.

“Gisteren kwamen we langs veel zanderige pistes”, evalueert Erwin Imschoot zijn rit. “Hoewel er weinig stenen lagen zou de wagen goed op de preof worden gesteld en ook het navigeren zou een uitdaging worden. Van bij de start reden we een mooie en constante special gereden en gingen van de 7de naar de 4de positie. Op zo’n 40 km voor het einde van de proef zat er een moeilijk punt en bij het zoeken naar een waypoint hebben we heel wat tijd verloren, goed 25 minuten.”

“De race is nog lang. Morgen, in Mauritanië, begint het pas. Veel zand en moeilijke, korte duinen waarin je makkelijk vastzit als je er één verkeerd neemt. Dus alles kan nog. We zijn alsnog tevreden met de status quo: binnen de top 10 naar Mauritanië. Een extra dank gaat uit naar de belangrijkste mannen, Marc Loeys, Marc van Ocken en Christoph Stroo, die de assistentie verzorgen en er telkens weer voor zorgen dat de wagen perfect wordt onderhouden. Vandaag nog even rusten, en morgen Mauritanië in!”

(foto’s: facebook/Alain Rossignol)

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo