Home > Rally > Divers > Africa Race: Vasilyev leider, Imschoot tevreden

Africa Race: Vasilyev leider, Imschoot tevreden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Vandaag liep de langste etappe in de geschiedenis van de Africa Eco Race. Liefst 501 km legden de deelnemers af tussen Assa en Fort Chacal. Er werd gereden van bivak naar bivak zodat de verbindingen maar een schamele 2 km bedroegen, de chronorit echter was 499 km lang.

Vooraan veranderde er weinig met opnieuw een zege voor Vasilyev (Mini Countryman) voor Serradori en Fabien Lurquin (LCR 30), 3’21” terug, en Pascal Thomasse (Polaris, op 9″28). Erwin Imschoot en Patrick Van Hyfte kwamen als 12de binnen, met bijna 50 minuten achterstand. De andere Belgen dan met Essers-Cooninx-Lauwers (MAN) als 19de en Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN) als 25ste.

Nog niet alle concurrenten zijn binnen maar Vasilyev behoudt alvast de leiding met 10’23 voorsprong op Serradori-Lurquin.

(foto’s: facebook/Alain Rossignol)

 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Klassementen

Etappe 4

1. Vasilyev-Zhiltsov (Mini)
2. Serradori-Lurquin (LCR30)
3. Thomasse-Laroque (Optimus)

12 Imschoot-Van Hyfte (Toyota)
19 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN)
25 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN)
34 Cromphout-Verhaeren (Polaris)

Tussenstand

1. Vasilyev-Zhiltsov (Mini)
2. Serradori-Lurquin (LCR30)
3. Thomasse-Laroque (Optimus)

9 Imschoot-Van Hyfte (Toyota)
17 Essers-Cooninx-Lauwers (MAN)
25 Govaere-Hillewaere-Helewaut (MAN)
?? Cromphout-Verhaeren (Polaris)

(voorlopig zijn de klassementen niet beschikbaar. De exacte tussenstanden volgen dus later)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/26653768_10155012904692601_21633641_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Erwin Imschoot: Tevreden met marathonrit

“Het was vandaag de langste etappe ooit in de Africa Eco Race. Dat beloofde. Op het einde zat er een moeilijk stuk navigatie in en een duinenpartij. De hele dag ging vrij vlot. We reden een lekke band en verloren wat tijd met het inhalen van enkele motards. Vertrokken als 8ste konden we vrij snel opschuiven naar een vijfde plaats. De laatste 50 km werd het ietwat verraderlijker, met veel fesjfesj [losse zandpartijen] en zanderige pistes. En in de laatste duinen verloren we op een ongelukkige plaats tussen 2 duinen een twintigtal minuten. Al bij al zijn we tevreden met het resultaat, we hebben 9de plaats algemeen in het klassement voor de Auto’s/Trucks behouden. Morgen is er nog een vrij lange etappe, en naar verluidt een snelle! Ik kijkt er al naar uit.”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/26653570_10155012904667601_2072843092_o.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo