Home > Circuit > Uithoudingsraces starten sterk in 2018!

Uithoudingsraces starten sterk in 2018!

De uithoudingsracerij gaat een stevige start nemen in 2018. Tijdens de eerste maand van het jaar is er niet alleen de dubbele opdracht in Dubai, onder de noemer van Creventic, maar ook Daytona en Bathurst ogen heel stevig.

In Dubai racen de prototypes al over goed een week en over veertien dagen is het de beurt aan de 24-uursrace voor GT’s en toerwagens. Dubai is ondertussen een klassieker geworden, maar dan wel één voor veelal de betere amateurs.

Het echte werk zien we in Daytona, waar dit jaar een indrukwekkend rijtje sterren aan de start verschijnt, zoals we dat nog kennen van de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw, uiteraard onder aanvoering van Fernando Alonso. Maar ook Juan Pablo Montoya, Lance Stroll en vele anderen gaan er van start.

Deelnemerslijst testdagen Daytona

In Bathurst, de opener van de Intercontinental GT Cup – net na januari – komt de top van de GT-racerij aan de start, met ook Belgische kanshebbers op de zege: Laurens Vanthoor (Porsche), Dries Vanthoor (Audi) en Maxime Soulet (Bentley).